Sunde madeleine kager! Det er dét, det skal handle om nu. For jeg elsker nemlig at udvikle sundere udgaver af kendte retter. Når det handler om kager eller desserter, så prøver jeg altid at udskifte det hvide sukker og hvedemelet med sundere alternativer, eller bare reducere mængden. Når det drejer sig om det salte køkken, så eksperimenterer jeg altid med at udskifte de hurtige kulhydrater, som f.eks. ris, kartofler og pasta med de langsomme kulhydrater som f.eks. grovere grøntsager og korn.
Sunde madeleine kager med en god kop te.
Disse madeleine kager har jeg også gjort sundere. Jeg har nemlig erstattet sukkeret med æblemos og finthakkede abrikoser, og udskiftet hvedemelet med mandelmel. De smager skønt, og jeg synes, de er rigeligt søde. Man kan dog altid vælge at tilsætte en spsk. agavesirup, hvis man gerne vil have dem en tand sødere, men det behøver jeg ikke. Man kan også tilføje en tsk. kanel. Det fik jeg ikke gjort, men jeg tror, at det vil smage super godt. Lige nu sidder jeg faktisk og nyder en kage med en dejlig kop te, og glæder mig over, at solen skinner ind af vinduerne, mens jeg sidder og skriver! Kan man ønske sig nogen bedre søndag?
- 2 stk æg
- 1 1/2 spsk kokosolie smeltes
- 2 spsk æblemos
- evt 1 spsk agavesirup
- 50 gr mandelmel
- 50 gr tørrede finthakkede abrikoser
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk vaniljepulver
- evt 70 % mørk chokolade
- Bland æg, æblemos og kokosolie (evt. agavesirup).
- Tilsæt mandelmel, bagepulver, vaniljepulver og finthakkede abrikoser.
- Brug to skeer til at fordele blandingen i madeleine formene.
- Bag kagerne i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået en flot gylden farve.
- Afkøl kagerne og dyp dem evt. i mørk chokolade.