Det var faktisk meningen, at jeg ville have lavet denne her salat som tilbehør til en stor islandsk vildlaks, som jeg har i fryseren. Men jeg havde selvfølgelig glemt at tø den op, så i stedet spiste vi julesalaten sammen med en svinemørbrad, og det var også godt.
Smørstegt julesalat med de bedste hasselnødder
Jeg har brugt mine yndlings hasselnødder til denne ret, som jeg også skriver om her. Det er let ristede hasselnødder fra Piemonte, og de smager fuldstændig fantastisk, så støder du på dem en dag, så køb dem endelig. Jeg ved i hvert fald, at de kan fås inde i Torvehallerne i København.
En super simpel ret men åh så lækker. Prøv denne her opskrift på smørstegt julesalat med hasselnødder.
- 2 små julesalater
- 25 gr smør
- 2 spsk fintrevet citronskal
- 2 spsk ristede hasselnødder
- 2 spsk citronsaft
- havsalt
Skær de to julesalater over på midten.
Smelt smøret på en varm pande, og læg julesalaten på. Skru ned og lad dem stege ved svag varme i ca. 5-7 minutter på den ene side og det samme på den anden side.
Anret julesalaten på en tallerken og dryp citronsaft over.
Pynt med hakkede, ristede hasselnødder, fintrevet citronskal og havsalt.