Denne her svampetoast er til de travle dage. De dage, hvor maden ikke skal tage mere end 10 minutter, om det er til morgenmad, frokost eller aftensmad. Retten her kan nemlig spises til alle dagens måltider. Jeg lavede den som sen morgenmad til Mikkel og jeg den anden dag. Med ingredienser som vi havde i køkkenet.
Nem svampetoast med simple ingredienser
Opskriften opstod ud fra de ingredienser, jeg havde i køkkenet. Champignon, flødeost, brød, mælk, sennep og purløg. Ret basic ting, som jeg meget ofte, hvis ikke altid, har i køleskabet. Og så har vi altid et eller andet godt brød liggende. Jeg er afhængig af godt brød, og det bliver man meget nemt, når man for tiden er omgivet af de lækreste små bagerier som f.eks. Lille Bakery på Refshaleøen, Packhouse på Christianshavn eller det pænt hypede, men bestemt en cykeltur værd, Hart bageri på Frederiksberg.
Nem at spice op
Du kan sagtens opgradere denne her svampetoast ved f.eks. at bruge mere eksotiske blandede svampe eller lidt mere luksus agtige fremfor champignon. F.eks. kantareller eller Karl Johan svampe, som jeg var så heldig at finde nogle af, sidst vi var i Sverige. Se dokumenteret i billedet nedenfor : )
Og du kan også servere den med sprødstegt parmaskinke! Men jeg lavede den egentlig ret simpel, for nogle gange er det også bare dejligt, når tingene er lige til at gå til.
Super nem og velsmagende svampetoast på under 10 minutter.
- 2 skiver surdejsbrød
- 200 gr skårede champignon
- olivenolie
- 1 1/2 spsk flødeost
- 3 spsk mælk
- 1 tsk grovkornet sennep
- 1 tsk frisk finthakket timian (eller 1/2 tsk. tørret)
- finthakket purløg
- salt
- friskkværnet peber
Kom de skiveskårne champignon på en pande med olivenolie ved høj varme. Lad dem stege en 5 minutters tid og rør jævnligt rundt.
Når champignonerne er møre og det meste væske er fordampet. Tilsæt finthakket timian, flødeost, mælk og sennep.
Lad saucen koge en smule ind og smag til med salt og peber.
Rist de to skiver brød og fordel svampene ovenpå. Drys med finthakket purløg og servér.
Andre opskrifter på lækre toasts
Jeg har lavet mange andre opskrifter på toasts med forskellige toppings, der kan laves på kort tid, og som dur både til morgen, middag og aften. Det er altså rart nogle gange til de dage, hvor man ikke orker at have 4 gryder og pander kørende med kød, grøntsager, kartofler og sovs eller det, der ligner. De opskrifter er bl.a.:
2 kommentarer
Dejlige retter med avocado
Dejligt at høre!