Jeg lavede de her asiatisk inspirerede wraps med kylling i går til aftensmad, og dem syntes jeg da også skulle en tur på bloggen. Jeg er ved at indfinde mig i mit køkken igen efter graviditetskvalmen, og det er så skønt. Og lige nu knokler jeg derudaf med at blive færdig med min kogebog, som snart skal afleveres. Så jeg får i den grad lavet nogle opskrifter i det daglige, som alle skal i bogen. Jeg glæder så meget til jeg står med den bog i hånden!!
En dejlig nyhed!
Og så lige til en ret stor privat nyhed! Jeg har selvfølgelig fortalt, at jeg er gravid, og det er jeg stadigvæk ret rundt på gulvet over, af glæde. Men det nye er, at det er en lille dreng, der gemmer sig derinde. Så jeg bliver mor til TO drenge til sommer, og det er altså ret vildt at tænke på.
Selvfølgelig var jeg også ovenud lykkelig, hvis det havde været en pige. Men jeg kan så godt se mig selv som en drengemor til to krudtugler. Og jeg glæder mig bare så meget til at se Nord være storebror for sin lille lillebror. Det bliver stort. Og på en eller anden måde er der også noget dejligt trygt i at få en dreng til. Det ved jeg præcis hvordan er, selvom børn jo selvfølgelig er forskellige. Ej, hvor jeg glæder mig til at møde den lille fyr!
Tilbage til opskriften… Lækre kål wraps med kylling
Nå, så tilbage til opskriften. Jeg elsker at lave asiatisk inspireret mad engang imellem, og hvis jeg har ingredienser som sesamolie, østerssauce og ingefær liggende, ja så er der ingen undskyldning. Denne gang har jeg lavet nogle lækre kål wraps med kylling. Jeg har brugt hakket økologisk kylling, som jeg har vendt i en lækker sauce. Og så har jeg vendt lidt risnudler i, da det giver lidt mere fylde og mætter godt. Men kører du ren low carb stil, så undlad bare nudlerne, det kan man sagtens.
PS vil lige sige, at jeg har totalt optur over, at Rema 1000 endelig har fået økologisk hakket kyllingekød. Hvor er det fedt. Indtil da har det kun været muligt for mig at købe det i dyre domme på nettet. Men nu har Rema fået det som fast vare til 50 kr. pr pakke, og det er så fedt.
Og er du i øvrigt på udkig efter flere asiatisk inspirerede opskrifter her på bloggen, så vil jeg da lige linke til tre af mine andre opskrifter i samme boldgade, nemlig min:
- Thailandsk kylling med cashewnødder og blåmkålsris
- Pak Choi med den lækreste sauce
- Fried rye med koriander, æg og cashewnødder
Super lækre og sunde wraps med kylling, hvor der er smæk på smagen!
- 350 gr hakket kylling
- 2 spsk sesamolie
- 2 forårsløg
- 2 spsk soja
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk sambal olek
- 1 presset fed hvidløg
- 1 tsk frisk fintrevet ingefær
- 1 spsk vand
- 100 gr risnudler
- 2 små babyspidskål
- frisk koriander
- groft hakkede ristede peanuts
Start med at koge risnudlerne efter pakkens anvisning, og skyl dem i koldt vand, når de er kogte. Hak nudlerne groft og sæt til side.
Hak forårsløgene fint og steg dem på en pande med kyllingekødet i sesamolie. Steg indtil kødet er gennemstegt.
Imens kødet steger, blandes alle ingredienserne til saucen. Kom saucen i det stegte kød og rør godt rundt. Smag evt. til med lidt ekstra soja, østerssauce, lime, chili eller hvad du nu synes.
Vend nudlerne i kødet og steg et par minutter.
Pil de små kålblade fra hinanden. Kom kyllingekødet i de små kålwraps. Pynt med masser af koriander og drys med grofthakkede peanuts. Servér evt. med ekstra chilisauce.
2 kommentarer
Hej Julie Karla
her er to forslag til at eksperimenterer med:
Prøv at lave rulle med rispapir det er et hit !!!
Og den dejlige dip/sovs. kan “tunes” med blendede peanuts det giver en lidt fed konsistens, lækkert
Uh det lyder også godt! Tak for tips!