Denne her grønkålspesto har jeg faktisk brugt som et element i en opskrift til min nye kogebog, men jeg tog også lige nogle billeder af pestoen alene, så den også lige kunne deles her på bloggen. Jeg synes, det er en ret lækker måde at bruge grønkål på, og kålen er som sådan ikke så gennemtrængende i smagen, men giver en fantastisk tekstur til pestoen.
En grovere grønkålspesto med mandler
Jeg kan som sagt godt lide en pesto, der har noget tekstur og er til den lidt grovere side, men ønsker du den mere lind, kommer du selvfølgelig bare lidt mere olivenolie i. Jeg har også brugt mandler i pestoen, hvilket klart er min favorit generelt, når jeg laver pesto. Som f.eks. denne her tomatpesto. Men solsikkekerner er nu heller ikke helt ringe, og selvfølgelig også lidt billigere. Det har jeg f.eks. brugt i denne her løvstikkepesto.
En super dejlig grønkålspesto, der passer perfekt til så mange ting.
- 50 gr. fintsnittet grønkål
- 25 gr. mandler
- 2 spsk. fintrevet parmesan fra et helt stykke
- 1/2 dl. olivenolie evt. lidt mere hvis den skal være mere lind
- 1/2 fed hvidløg
- 1/2 tsk. salt
- 1/2-1 tsk. sambal olek eller frisk chili efter smag
Kom finthakket grønkål i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kom evt. mere olivenolie i, hvis du ønsker pestoen lidt mere lind.
Hæld op i en skål. Pestoen kan holde sig ca. 5 dage.
Brug pestoen til…
Grønkålspestoen her vil være skøn til rigtig mange ting. Jeg har brugt den til en rimelig lækker opturs toast. Men prøv at vende den med fintsnittet spidskål og æble. Uh, det tror jeg er lækkert. Eller bare vend dem med pasta eller kartofler, helt simpelt.
Åh, hvor jeg glæder mig til sommer, når aftensmaden egentlig bare kan bestå af nye danske kogte kartofler vendt med en lækker pesto, og så er det det. Ej, måske selvfølgelig også lidt grillet fisk eller kød. Det blir’ så godt.
Man får virkelig sommerfornemmelser, når vejret udenfor er så dejligt mildt. Jeg har købt forårsblomster til altanen og fået ryddet op derude her i weekenden, så nu indbyder dén i hvert fald også til forår og tidlig sommer. For mig er det nemlig et tydeligt tegn på at vinteren er slut, når jeg kan sidde ude på min altan og nyde en kop kaffe. Og det ku’ jeg i weekenden og i dag! Så optur, og ikke mindst især fordi, jeg endelig er begyndt at drikke kaffe igen. Goodbye for real graviditetskvalme.