Jeg lavede en rigtig skøn hverdagsret i går aftes, nemlig denne her pasta bolognese med kylling og squash-spaghetti. Og det smagte simpelthen så godt. En god hjemmelavet bolognese er nogle gange bare det bedste. Både hos den mindste i familien, men skam også hos de voksne. Denne her pasta bolognese har fået en upgrade på flere forskellige måder. Den er toppet med sprødstegt frisk rosmarin, som jo klær’ kyllingen så godt. Og så er den serveret med min yndlingspasta af alle, nemlig den tykke makaroni. Der jo altså så er blandet sammen med squash-spaghetti, for at gøre det hele endnu mere sundt og godt.
Pasta bolognese med øko kylling
Hurra for at Rema 1000 har fået hakket dansk økologisk kylling til en 50’er! Det har jeg bare efterspurgt så længe. Før i tiden har jeg købt hakket kylling på nettet for at få det økologisk, men hurra for at Rema endnu engang gør det godt på det økologiske område. Og til en fornuftig pris.
For vi er ret så vilde med hakket kylling herhjemme. Både til en kødsauce som her men også til frikadeller eller farsbrød. Og når vi kun spiser kød en 2-3 gange om ugen herhjemme, hvilket vi efterhånden kun gør, ja så er det ofte klassikerne der kommer på bordet. Og der dukker kyllingeboller i karry altså også jævnligt op! Måske den opskrift skal på en dag?…
Ellers vil jeg da lige linke til to af mine andre opskrifter med hakket kylling her, så der er endnu mere inspiration at hente til aftensmaden:
Når kødsaucen skal være ekstra lækker!
Jeg har tilføjet nogle ting til denne her opskrift, for at gøre kødsaucen ekstra lækker. Så det ikke bare er en helt almindelig kødsauce eller kyllinge bolognese. Der er nemlig en lille sjat fløde i. For det afrunder saucen på fineste vis, og gør jo bare saucen endnu mere rund og fyldig. Og så har jeg stegt noget frisk rosmarin helt sprødt i olie, for det er simpelthen så godt. Og noget jeg faktisk tit lige laver. Det kan anbefales som topping til rigtig mange retter! Og endelig må du selvfølgelig heller ikke glemme parmesanosten. Den er obligatorisk!
Ønsker du at gøre retten helt low carb, så servér bare bolognesen med ren squash-spaghetti. Jeg er bare vild med makaroni, og pastaen er endda hentet hjem fra Malta, fordi jeg synes, det er så svært at opstøve god makaroni, og alle mulige andre spændende pastatyper for den sags skyld, herhjemme.
Den bedste pasta bolognese med hakket kylling. Serveret med squash-spaghetti og sprødstegt rosmarin!
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stængel bladselleri
- 1/2 stor gulerod (eller 1 lille)
- Ca. 400 gr. hakket kyllingekød
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 brik passata (mosede tomater, á 390 gram)
- 1 stor spsk. finthakket frisk basilikum (brug også stængler)
- 1 stor spsk. finthakket frisk oregano (brug også stængler)
- 1/4 tsk. knust spidskommen
- 1 knsp. chilipulver (eller mere efter din smag, jeg skulle bare lave den børnevenlig)
- 1/2 tsk. agavesirup (du kan også bruge sukker)
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1/4 dl. fløde
- 250 gr. makaroni
- 1 stor squash
- Olivenolie
- Frisk rosmarin
- Fintrevet parmesan
Begynd med at forberede grøntsagerne. Hak løg og hvidløg helt fint, og snit også bladselleri og gulerod i små, fine stykker. Kom den på en dyb pande med 2 spsk. olivenolie og lad det stege ved middelvarme et par minutter.
Tilsæt det hakkede kyllingekød og lad det stege. Når det er næsten gennemstegt tilsættes 1 spsk. balsamicoeddike. Lad det stege med et par minutter.
Sæt vand over at koge til pastaen.
Tilsæt passata til bolognesen, finthakkede krydderurter, spidskommen, chili og agavesirup. Lad det simre og smag til med salt og peber.
Kom til sidst en smule fløde i bolognesen, og smag til.
Kog makaronien i rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skær lange spaghetti-lignende strimler af squashen på et mandolinjern. Når pastaen er kølet en lille smule af, blandes pasta og squashstrimler.
Varm olivenolie op på en lille pande og steg friske rosmarinblade ved høj varme et par minutter, til de bliver helt sprøde. Der må godt være blade, der hænger sammen. Det ser bare dejligt rustikt ud. Læg på køkkenrulle.
Servér din pasta bolognese med squash-spaghetti og pynt med fintrevet parmesan, sprødstegt rosmarin og et par dryp af en god olivenolie.
1 kommentar
Läkkert pift til hverdagsmaden