SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED HAHNEMANNS KØKKEN: I forrige uge deltog jeg i et bagekursus hos Trine Hahnemann på Østerbro. Jeg var inviteret til at prøve kræfter med surdejsbagning. Og jeg har i såååå lang tid gerne villet starte op med at bage surdejsbrød. For jeg ELSKER surdejsbrød. Jeg elsker virkelig den der syrlige smag, og så er jeg dybt fascineret af den ældgamle proces med at bage uden brug af gær.
Mental barriere
Men jeg har ligesom haft en mental barriere, der har gjort, at jeg ikke er kommet i gang. Jeg har simpelthen tænkt, at det var for uoverskueligt et projekt. Bl.a. også fordi jeg har travlt med to små børn og arbejde. Og når jeg har læst et utal af guides på nettet, har jeg stadig ikke helt gennemskuet, hvordan det rette teknik er, og mange begreber har jeg aldrig stiftet bekendtskab med. Så derfor vidste jeg også, at det der skulle til, var at der var en person, der simpelthen guidede mig igennem fra start til slut.
Suveræn bageskole hos Hahnemann
Og det fik jeg i den grad i Hahnemanns Køkkens bageskole. Nok var jeg inviteret i kraft af mit job, men jeg roser altså kun noget i stor grad, hvis det virkelig er godt. Og det var det altså her. Jeg havde simpelthen sådan en god og lærerig dag. Og jeg kan sige, at jeg her på 2. uge i min surdejsbagning, bager okay gode og helt klart præsentable surdejsboller og brød, der virkelig smager af noget.
For at nævne nogle gode ting ved Hahnemanns bagekursus. Så vil jeg først og fremmest fremhæve deres underviser, som er bager i Hahnemanns eget bageri. Super kompetent og meget tålmodig underviser. Og så vil jeg fremhæve de lækre omgivelser. Her står man altså i et køkken, der bare fungerer og ser lækkert ud. Råvarerne er også de bedste af de bedste, bl.a. korn fra Kornby Mølle. Endelig var det jo bare ekstra dejligt, at vi måtte tage alt vores hjemmebag og meget mere til med hjem efter kurset, så man kunne forkæle sin familie med alskens lækkerier.
Nu har jeg fået gang i surdejsbagningen, og min køkkenmaskine, som jeg har købt i dyre domme, og har samlet støv i snart et år, kører på fuldt tryk godt og vel hver anden dag. Og vi nyder surdejsbrød hver morgen. Og nu kommer den sjove tid jo også, hvor jeg tør at eksperimentere med forskellige typer af mel. For nu er basis opskrifterne ligesom kommet ind under huden på mig. Og jeg håber da, at jeg en dag kan bage lige så flot brød, som de fx gør hos Hahnemann, Batting, Hart eller nogle af de mange andre opturs surdejsbagerier i byen.
Jeg linker i øvrigt til Hahnemanns kurser her og giver deres bageskole en klar anbefaling herfra.