SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Denne her pizza med oksekød og squash er en ny favorit herhjemme. Jeg har efterhånden lavet rigtig mange pizzaer her på bloggen, og fælles for dem alle er, at fyldet altid skal være lidt ekstra sjovt, med nye og nogle gange lidt anderledes smagskombinationer.
FIND MINE ØVRIGE PIZZAOPSKRIFTER HER!
Denne her kombination af oksekød, squash, gedeost og frisk rosmarin er jo ikke som sådan nytænkende, men det er noget fyld, der er kredset lidt for. Og som man lige bruger lidt ekstra tid på. For tomatsovsen laver jeg fra bunden, selvom den på ingen måde er kompliceret, og oksefarsen skal lige formes til små kødboller.
Pizza med oksekød fås i et utal af varianter
Pizzaen her er mit bud på den klassiske pizza med oksekød. I stedet for blot at komme hakket oksekød på eller kødsovs, kommer jeg små kødboller på. Det synes jeg er lidt mere visuelt smukt og giver for mig en bedre smagsoplevelse.
- 2,5 dl vand
- 20 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 375-400 g Tipo 00 hvedemel (Om det er 375 eller 400 gr. varierer lidt fra gang til gang, så kom melet i ad flere omgange)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 ds flåede tomater
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 200 g hakket oksekød
- 1 squash
- 1 Soignon økologisk gederulle
- 1 frisk mozzarella
- Frisk rosmarin
Start med at forberede pizzadejen.
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.
Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).
Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skær squashen over på midten, og skær 5-6 aflange skiver ud af hver halvdel. Læg dem på en bageplade og pensl med olivenolie. Drys med salt og peber.
Bag squashskiverne i ovnen i ca. 10 minutter, til de har fået en smule farve. Læg dem til side.
Form små kødboller af farsen. De behøver ikke at være helt runde og læg dem til side på en tallerken.
Hak hvidløgene fint og steg det i 1 spsk. olivenolie i en gryde. Det må ikke blive brunt, men skal bare blive gyldent.
Tilsæt de flåede tomater og oregano.
Smag til med salt og sukker, og lad saucen simre et par minutter.
Blend tomatsaucen med en stavblender og lad den simre videre, indtil den har den rette, lidt tykke, konsistens.
Når pizzadejen er hævet færdig rulles den ud til to runde pizzaer.
Smør tomatsaucen på med en spiseske.
Fordel de små kødboller på pizzaen.
Kom de bagte squashskiver på.
Læg skiver af frisk mozzarella på.
Kom dernæst skiver af gedeost på.
Afslut med lidt frisk rosmarin og drys med friskkværnet peber.
Bag pizzaerne i ovnen ved varmluft eller én ad gangen ved almindelig ovn i ca. 20-25 minutter.
Det næste store pizzaeventyr
Det næste store pizzaeventyr der venter for mig, er at komme igang med at lave pizzabunde med surdej. Jeg har i den grad fået gang i surdejsbagningen herhjemme, og laver hvis jeg selv skal sige det nogle ret okay surdejsboller. Brødet har jeg stadig ikke lavet til UG, men det skal nok komme. Det er stadig lidt svært at finde ud af det der med, hvor meget det skal have i ovnen, hvilken temperatur, i støbejernsgryde eller ej osv.
Men det næste der venter er altså at eksperimentere med pizzabunde med surdej og ikke mindst at bage pizzaerne på bagestål. Det er altså også en ting, jeg gerne snart vil have anskaffet mig, sådan et dejligt robust bagestål til ovnen. Tænk når jeg engang forhåbentlig selv kan lave de vildeste surdejspizzaer med en super crispy bund! Det bliver seriøst godt og et helt andet ball game. Indtil videre kører jeg videre med min “almindelige” pizzadej, men yderst gode, bevares, og laver denne her pizza med oksekød og gedeost fra mine venner ovre hos gedeosten.dk.
4 kommentarer
Uh, den ser skøn ud! Elsker gedeost på pizza 🙂
Tak, den er så god. Det gør jeg nemlig også!
Mmm det lyder som en virkelig god kombination! 🙂
Den er så god!