SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED DO.DESIGN: Her kommer 2 dejlige savoykål opskrifter, som jeg lavede i weekenden med de skønneste økologiske savoykål. Jeg er gået lidt kål amok for tiden, og det er vel ikke det værste, der kan ske, når man tænker på sundheden. Og jeg er også blevet ret glad for at tilberede kål, altså ikke bare spise det råt. Her har jeg både lavet en stegt version og en bagt.
Men før jeg når til opskrifterne vil jeg lige fremhæve de tekstiler, jeg bruger her på billederne. Er de ikke bare smukke? De er så meget min smag, og det er simpelthen en fryd at dække bord med både servietterne og ikke mindst dugen.
De smukkeste køkkentekstiler fra do.design
Tekstilerne er fra firmaet do.design som har specialiseret sig i hørprodukter til hjemmet og allesammen produkter, som emmer af nordisk livsstil. Jeg er vild med alle farverne på fx dugene og kunne snildt se mig selv bruge dem alle i mit hjem. Her har jeg brugt en stribet dug, som simpelthen er så skøn. Og så er hør bare et fantastisk produkt, hvor det intet gør, at det ser lidt krøllet ud. Det gør bare looket mere hyggeligt, mere afslappet og ikke mindst naturligt. Så en anbefaling herfra. Og så tilbage til opskrifterne!
Savoykål opskrifter med bagt og stegt savoykål
Den første opskrift jeg har lavet er bagt savoykål med parmesan, pankorasp, citron og hvidløg. Det smager overdrevet godt, og jeg var virkelig sådan…Mmmm…Mmmm…Mmmmm, da jeg smagte på den færdige ret.
Den anden opskrift er lidt mere frisk i det, men også utrolig dejlig og særligt som tilbehør til fx svinekød, så en oplagt salat til julens forskellige kødretter. Opskriften består af stegt savoykål med skalotteløg og æble. Super simpelt. Så ville jeg have drysset sesamfrø over, men det glemte jeg, så det kan man tilføje. Og så har jeg også serveret den engang med revet Vesterhavsost over, og det var seriøst også et hit!
Opskrifterne følger nedenfor, og så lavede jeg lige en hurtig søgning på bloggen på savoykål, for jeg kunne ikke huske om, jeg havde nogle opskrifter liggende med denne kåltype. Men det havde jeg da, og mindsandten en old school én af slagsen, nemlig denne her farspandekage med smørstegt porrer og savoykål. Det er altså også godt!
- 1 savoykål
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
- 30 g fintrevet parmesan, fra helt stykke
- 20 g panko rasp
- Fintrevet skal af 1 økologisk citron
Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
Halvér savoykålen fra toppen og ned mod roden. Skær de to halve over i to både, og disse ligeledes i to, så du til sidst har 8 både. Alle bådene skal gerne have lidt af roden i enden, så bladene holdes sammen.
Rør olivenolie sammen med presset hvidløg og pensl bådene. Drys med salt og peber.
Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de begynder at få en smule farve i kanterne.
Bland imens fintrevet parmesan med panko og fintrevet citronskal.
Tag den bagte kål ud af ovnen og drys med parmesanblandingen. Sæt tilbage i ovnen og bag i ca. 5-7 minutter, indtil osten er smeltet.
Servér dem lune.
- 2 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie til stegning
- 500 g fintsnittet savoykål
- 1 rødt æble
- 2 spsk æblecidereddike
- Salt
- Friskkværnet peber
Skær skalotteløgene ud i tynde ringe, og steg dem 1-2 minutter i olivenolie i en dyb pande.
Kom den fintsnittede kål på panden og vend godt rundt et par minutter.
Skær æblet i små tern og kom dem på panden.
Lad det hele stege ved middelvarme i ca. 5 minutter, indtil kålen er faldet en smule sammen, men stadig har bid.
Rør æblecidereddike i og smag til med salt og peber. Servér retten lun.
3 kommentarer
Dejligt at du er tilbage med lækre sunde opskrifter
Hihi tak, nu virker mit nyhedsbrev endelig!
Welcome back.misser you.