Denne her avocado bruschetta er fra min kogebog GRØN MORGENMAD, og jeg tænkte egentlig lige, at den var rimelig oplagt at dele her i januar måned. En måned hvor mange, jeg selv inklusiv, gerne vil leve lidt sundere. Og nu vi er ved kogebøger, så er det også i det her nye år, at jeg går i gang med min næste kogebog. Det glæder jeg mig til, og håber I vil tage lige så godt imod den som Grøn morgenmad. Hvad den kommer til at handle om, vil jeg fortælle om i et senere blogindlæg. Men nu tænkte jeg, at jeg også lige vil fortælle lidt om, hvad der ellers foregår i mit liv.
Det sker i mit liv
Herhjemme i vores lejlighed i Taarbæk har der været fuld knald på med to små drenge på nu snart 5 og 1 1/2 år. Min yngste søn Bue har gået hjemme hos mig et halvt år efter min barsel sluttede og er faktisk i denne uge startet i institution samme sted som hans storebror. Så det er så hyggeligt. Og så giver det også mig en helt masse tid til at fokusere på bloggen igen og ikke mindst den nye kogebog.
Det har virkelig været fantastisk at have Bue hjemme et halvt års tid, og bare kunne nyde ham. Ikke mindst oven på et hektisk forår, hvor min mor gik bort og corona dukkede op. Men det bliver også godt, at komme i gang med at arbejde igen. Og der er virkelig mange ting, der skal opdateres her på bloggen, og den skal gøres langt mere brugervenlig. Det glæder jeg mig virkelig til at komme i gang med. Det er et stort arbejde at drive sådan en blog som min, og især nu hvor den snart har 9 år på bagen og sindssygt mange opskrifter. Så den kræver meget vedligeholdelse.
Så ja, nu er jeg ved at vende tilbage til arbejdslivet for alvor, selvom jeg også har lavet en del det sidste halve år med bl.a. større samarbejder med WWF, sæson.dk og Gedeosten.dk.
Lækker sund og nem avocado bruschetta
Og så tilbage til opskriften. Denne her avocado bruschetta, som jeg kalder den, kan spises til morgenmad fx på et brunch bord, men den er altså også super lækker til frokost eller endda som en forret til en lækker middag. Avocado går bare altid godt til det hele. Den er super nem og hurtig at lave, men ser ud af meget, og det er jo altid fedt! Så god appetit og skriv endelig en kommentar, hvis du kaster dig over den, det er så hyggeligt at læse.
- 6 cherrytomater
- 1 tsk finthakket skalotteløg
- 6 store blade frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1 moden avocado
- 1/2 spsk tyndtskårede parmesanflager
Skær tomaterne i små stykker, og vend dem med finthakket skalotteløg og grofthakket frisk basilikum.
Hæld olivenolie over, og drys med flagesalt og peber. Smag til.
Fjern stenen i avocadoen, og løsn forsigtigt kødet fra skallen med en spiseske.
Fordel bruschettafyldet i de to halve avocadoer, og pynt med tyndtskåret parmesan. Dryp med olivenolie, og servér med det samme.