Den anden dag fik jeg sådan lyst til at lave karamelliserede æbler. Det er så mega nemt at lave og smager jo helt vanvittigt godt! Og så er det godt både til morgenmaden, ovenpå fx yoghurt eller grød, og til dessert sammen med vaniljeis.
Hemmeligheden bag de bedste karamelliserede æbler
Det vigtigste for at opnå de helt rette karamelliserede æbler er, at de ikke får for lang tid på panden, så de bliver til æblemos. Det skal vi gerne undgå. Omkring 10 minutter ved middelvarme, har jeg prøvet mig frem til passer meget godt. Og så er det en god idé, at bruge nogle æbler der er lidt faste i det. Jeg har brugt Elstar til denne her opskrift, og de fungerer super godt.
Og ellers er opskriften bare såre simpel. 4 ingredienser og så har man de skønneste sukkersøde æbler, dog stadig med æblets syre, som vi gerne vil bevare.
Brug æblerne til:
Æblerne her kan bruges til en masse ting. De går som nævnt både til morgenmaden og desserten. Eller som en eftermiddagssnack til ungerne. Det har jeg i hvert fald serveret mange gange for mine små drenge, og de elsker dem simpelthen. Lige som de er eller med lidt græsk yoghurt ved siden af. Og ellers lister jeg lige her nogle ideer, som du også kan bruge de her karamel æbler til:
- Sammen med vaniljeis og hakkede ristede mandler
- Som fyld i pandekager
- Brug æblerne i denne sund æblekage opskrift
- Sammen med græsk yoghurt
- Oven på havregrød med mandelsmør eller peanutbutter
- Sammen med quinoa, græsk yoghurt og mandelsmør
- Oven på yoghurt med granola eller müsli
- Drysset med ristet kokos og hakket mørk chokolade
Der er altså alle mulige måder at bruge de her æbler på, så lav en kæmpe portion og opbevar dem på køl. De smager både godt kolde som lune. Hvis de skal bruges til dessert vil, jeg foretrække dem lune, mens de til morgenmad oven på fx yoghurt fungerer bedst kolde.
- 4 æbler
- 2 spsk kokossukker
- 30 g smør
- 1 knivspids vaniljepulver
Skræl æblerne og skær dem i mellemstore tern.
Kom dem på en dyb pande sammen med sukker, vaniljepulver og smør, og lad det stege ved middelvarme i ca. 10 minutter. Rør forsigtigt rundt undervejs.
Servér æblerne lune eller kolde.
4 kommentarer
Karameliserede Æbler smager rigtig godt på yoghurt til morgenmad.
Dog syntes jeg fedtstoffet sætter sig ligesom på tungen.
Tror det vil smage fantastisk til pandekager
Så tak for opskriften.
Hej Else, Selv tak. Ja de egner sig nemlig også godt til pandekager. Faktisk til det meste ; )
Hej Julie Karla
Hvor længe kan de holde sig i et glas på køl ?
Kh Maria
Hej, I hvert fald en 3-4 dage : )