SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Åh, der er bare alt for lang tid imellem blogindlæggene. Jeg glæder mig til den tid kommer, hvor jeg hver uge kan kaste mindst 2 indlæg afsted med opskrifter. Men lige nu er jeg ved at finde hoved og hale i, hvordan jeg skal fordele min tid mellem blog, min nye kogebog, sociale medier og selvfølgelig vigtigst af alt børnefamilielivet. Så lige nu fejrer jeg altså, at jeg kan dele en opskrift, som fx denne lækre flammkuchen opskrift med stenbiderrogn på min blog.
Jeg har nemlig sneget mig ind i soveværelset, mens Bue på 1,5 år ligger og sover sin middagslur ved siden af. Det er faktisk meget hyggeligt!
Hvad min tid går med lige for tiden
Som nævnt så er jeg i gang med min nye kogebog, som jeg vil skrive lidt nærmere om i et selvstændigt indlæg. Og derudover har jeg en del forskellige kunder indenfor fødevarer, som jeg udvikler opskrifter for. Og midt i alt det og masser af opskrifter, er bloggen blevet lidt forsømt. Og det er altså min konstante dårlige samvittighed. For det er jo ligesom hele grundlaget for min karriere i dag. Så nu må jeg få timer kun til bloggen sat ind i kalenderen, så I i hvert fald kan forvente at høre fra mig en gang om ugen.
Min sæsonbetonede flammkuchen opskrift
Denne her flammkuchen opskrift har jeg udviklet til min efterhånden mangeårige samarbejdspartner gedeosten.dk. Benspændet er altid at bruge deres lækre økologiske gederulle, og det har jeg så gjort her i selskab med sæsonens über lækre stenbiderrogn. Det smager seriøst godt!
Opskriften er faktisk ret simpel at lave. Det er meget nemmere at lave flammkuchen, end man skulle tro. Og opskriften egner sig super godt som forret eller en let frokost med et køligt glas hvidvin til. Øh, ja tak! Er det ikke sæson for stenbiderrogn kunne røget laks fx altså også virkelig være godt.
- 2 1/2 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 350 g hvedemel (plus evt. ekstra til æltning)
- 2 løg
- 250 g creme fraiche 18 %
- 1 Soignon økologisk gederulle
- 200 g renset, saltet stenbiderrogn
- Frisk finthakket purløg
- Friskkværnet peber
- Salt
Kom vand, olivenolie og salt i en skål og rør rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen, mens der røres. Når dejen begynder at samle sig, hældes den ud på bordet, og æltes grundigt til den er smidig og slipper bordet. Lad den hvile på bordet, mens det øvrige fyld forberedes.
Tænd ovnen på 240 grader og sæt en bageplade ind i ovnen.
Pil skrællen af løgene og halvér dem på langs. Skær dem i tynde skiver.
Del dejen i to dele og rul den første dej helt tyndt ud på et stykke bagepapir.
Smør creme fraiche på dejen.
Drys med friskkværnet peber.
Kom løgringe på og derefter skiver af gedeosten.
Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom pizzaen over på bagepladen ved at hive i bagepapiret.
Bag den første flammkuchen i ca. 12-15 minutter, indtil den er sprød og brun i kanterne.
Imens den bager, laves den anden flammkuchen på samme måde.
Når den første flammkuchen er færdigbagt, lægges frisk stenbiderrogn på.
Drys med purløg og nyd med det samme.