Jeg var ude at samle ramsløg i skoven med min lille familie i weekenden, og da vi kom hjem lavede jeg denne her ramsløgspesto med persille og mandler. Og det smagte skønt. Siden har jeg faktisk spist pestoen til min mad både til frokost og aftensmad, for det passer så godt til så mange ting.
Ramsløgspesto – også med persille i
Jeg har valgt at komme bredbladet persille i min ramsløgspesto også, da jeg synes, det giver en god balance til pestoen. Jeg er nemlig mere til en lidt mildere pesto end en pesto, der smager virkelig meget af hvidløg, som en pesto udelukkende med ramsløg gør. Men det er jo selvfølgelig en smagssag. I denne her opskrift får man bare lidt af begge verdner. Persillepesto, som smager himmelsk og selvfølgelig ramsløgspestoen.
Ramsløg i massevis
Vi bor lige op ad skoven, og her har vi fundet det bedste ramsløgssted. Der er seriøst ramsløg så langt øjet rækker. Og er der noget, jeg elsker, så er det at sanke. At samle spiselige ingredienser i skoven. Og når man har det sådan, ja så er forår og sommer bare ÅRSTIDERNE! Jeg elsker denne her sæson, hvor det skyder op af jorden med alle mulige lækre ting og sager. Fx brændenældeskud, skovmærke, skovsyre og ja ramsløg for at nævne et par stykker.
Og fordi vi netop er flyttet så tæt på skoven, har jeg bare fået endnu mere lyst til at dykke ned i de spiselige planter. Det er virkelig blevet min nye hobby. Jeg håber, at I har lyst til at høre mere om det, for der kommer nok flere opskrifter til med spiselige planter og urter i fremtiden ; ) Jeg har allerede nogle citronmuffins med skovmærke i tankerne, som jeg skal have kastet mig over inden længe. Og så kommer der liiige en enkelt opskrift mere med ramsløg i næste uge!
- 40 g ramsløg
- 60 g bredbladet persille
- 40 g parmesan, fra helt stykke
- 40 g mandler
- 2 tsk citronsaft
- 1/2 tsk flagesalt
- Ca. 1 1/4 dl olivenolie
Skyl ramsløg og persille godt og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
Kom ramsløg og persille i en minihakker eller blender.
Kom parmesan brækket i mindre stykker, mandler,citronsaft, salt og olivenolie i og blend indtil pestoen er helt fin. Brug evt. en spatel undervejs til at skubbe pestoen ned langs siderne.
Hæld pestoen i et patentglas og opbevar på køl.
2 kommentarer
Super lækre opskrifter 🤗🤗🤗
Tusind tak! Hvor er det bare dejligt at høre!