Her kommer der en super skøn sommeragtig tomattærte opskrift med ricotta. Den er helt oplagt at give sig i kast med lige nu, hvor det bugner med de smukkeste danske tomater.
Ej, men jeg kan bare generelt ikke få armene ned over hvor lækkert det er lige nu med alle de råvarer, der er i sæson. Tomater, kartofler, majs, jordbær osv. Det er den bedste sæson på året, og jeg lever nærmest af nye kartofler med smør og jordbær med fløde!
Tærten her kan altså også noget særligt. Den er smuk at se på og så klæder tomater, ricotta, gedeost og timian bare hinanden helt vildt godt. Dertil kommer så pinjekerner, som giver det der ekstra crunch og den diskrete søde nøddesmag, som får det hele til at spille maks.
Tomattærte opskrift udviklet i samarbejde med gedeosten.dk
Opskriften på denne her tomattærte har jeg udviklet til min efterhånden årelange samarbejdspartner www.gedeosten.dk. Og jeg elsker at finde på retter med gedeost, det er virkelig en taknemlig ingrediens, som går så godt til så mange ting. Alle mine opskrifter med gedeost kan du i øvrigt finde lige her.
Og så vil jeg lige vende tærtebunden, for den har jeg arbejdet på længe for at få den helt perfekt. Den skal være fast, men stadig let og knasende. Og jeg synes, at jeg er nået frem til en rigtig dejlig bund. Som noget lidt anderledes har jeg tilsat fint blendede valnødder. Det giver en svag smag af valnødder og bidrager med fedme. Jeg synes, det er virkelig lækkert.
Tærtebunden laver jeg i øvrigt i min foodprocessor, da det seriøst tager ingen tid at mikse bunden sammen på den. Den kan altså også sagtens laves i hånden, så skal man bare blende valnødderne først og hurtigt ælte dejen sammen.
- 30 g valnødder
- 125 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g koldt smør i tern
- 1/2 tsk flagesalt
- 3 spsk vand
- 3 æg
- 1 bæger ricotta á 250 g
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk grofthakkede friske timianblade
- Friskkværnet peber
- 25 g pinjekerner
- Ca. 20 cherrytomater (gerne i forskellige farver)
- 1/2 gederulle
Kom 30 g valnødder i en foodprocessor og blend til det ligner brødkrummer. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, smør, salt, 3 spsk vand og blend kort til dejen netop er samlet.
Form dejen til en rund kugle, og tryk den let flad. Pak den ind i husholdsningsfilm eller i en pose og sæt tærtedejen på køl i en halv time.
Sæt ovnen på 200 grader.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle. Kom den i tærteformen. Det gør ikke noget, hvis den går lidt i stykker på vejen fra bordet og ned i formen, det kan nemt lappes og ses ikke på den færdige tærte.
Prik huller rundt på tærtebunden med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 10 minutter.
Rist pinjekerner på en tør pande til de begynder at få farve. Lad dem køle af.
Pisk æggene godt sammen med ricotta, salt, peber, frisk timian samt de hele ristede pinjekerner.
Hæld æggeblandingen ned i den forbagte tærtebund.
Halvér tomaterne og skær gederullen i skiver.
Placér tomater med skæresiden opad og gedeost oven på tærten. Pynt med friske timiankviste og sæt tærten i ovnen i 30 minutter til den er færdigbagt.