Der skal da hjemmelavede hvidløgsflutes til til sommermaden, skal der ikke?! Det synes jeg i hvert fald, og her kommer mit bud på de bedste af slagsen. Perfekt sprøde udenpå og dejligt svampede indeni. Med masser af hvidløgssmør og så lige et ekstra touch nemlig skiver af skøn økologisk gedeost. Mums!
Hvidløgsflutes lavet helt fra bunden
Det smager altså fuldstændig vidunderligt at lave sine egne hvidløgsflutes. Og det er ikke særligt kompliceret. Efter at flutesene er bagt, skal de lige køle lidt af, og derefter kan man skære riller i brødet og komme den skønne hvidløgssmør i samt skiver af gederulle. Til sidst skal de have ca. 10 minutter mere i ovnen og voila, hjemmebagte hvidløgsbrød!
Der bliver to brød ud af denne portion, så det er genialt at lave, hvis man får en masse venner over til grillaften. Jeg garanterer for, at det bliver populært. For hvem siger lige nej til hjemmelavede hvidløgsbrød?!
Lidt grovere hvidløgsbrød
Jeg har valgt at komme lidt grahamsmel i dejen, da jeg synes det giver en dejlig smag, og så kommer der jo også lidt fuldkorn i, hvilket jo altid er godt. Og det der med gedeosten, det kan altså varmt anbefales, hvis man selvfølgelig er vild med gedeost. Det gør bare brødet Mmm…Mmm…Mmmm!
Jeg har planer om at medbringe det her brød til de næste sommerarrangementer vi skal til. Fx sammenskudsgilder hvor alle skal tage noget med. Der er det virkelig genialt. Og dem kommer der heldigvis mange af her henover sommeren tegner det til. Det er er det gode ved at bo i en lille by, der møder man meget ofte sine venner og legekammeraters forældre og kommer hurtigt til at lave aftaler om aftensmad den ene dag og fyraftensøl den anden. Så hyggeligt, og netop det sommeren indbyder til, at man mødes spontant.
- 25 g gær
- 3 1/2 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 3/4 tsk groft salt
- 75 g grahamsmel
- 400 g hvedemel (+ 25 g mel til æltning)
- 1 æg til pensling
- 125 g stuetempereret smør
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk finthakket bredbladet persille (+ 1 spsk til at drysse over de færdige brød)
- 1 1/2 økologisk Soignon gederulle (ca. 18-20 skiver)
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olivenolie, salt og grahamsmel og rør det hele godt rundt.
Kom hvedemelet i lidt efter lidt og hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Ælt dejen grundigt med det ekstra hvedemel til dejen er blød og smidig.
Læg dejen i en skål med lidt drysset mel i bunden, og læg et viskestykke henover. Lad dejen hæve i 1 time.
Rør smørret sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Sæt det til side.
Del dejen i to og form til flutes. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Sæt ovnen på 225 grader. Sæt en bageplade med vand i bunden af ovnen.
Pensl flutes med æg og bag dem først i 15 minutter og derefter 5 minutter uden bageplade med vand.
Lad brødene afkøle.
Skær riller i brødet 3/4 del ned og kom hvidløgssmør ned imellem rillerne.
Skær gederullerne i skiver, og læg en skive ned imellem hver rille.
Sæt brødene tilbage i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter til osten er smeltet og brødene flot gyldne.
Drys de færdigbagte flutes med ekstra persille og servér dem lune.
2 kommentarer
De hvidløgsflutes er altså bare lækre !!!
Ih tusind tak!