Vi spiste denne her salat med vandmelon, agurk og avocado i går aftes, og det var lige præcis det, vi havde lyst til på sådan en varm sommeraften. Så læskende og bare helt perfekte ingredienser, der passer så godt sammen. Og vi kommer hele spektret rundt i smagsnuancer. Her er der både det søde fra vandmelonen, det fede fra avocadoen, det friske fra agurken, det syrlige fra dressingen og det salte fra flagesalten.
Salat med vandmelon er et must på sommermenuen
Jeg elsker at komme melon i mine salater, og jeg har efterhånden rigtig rigtig mange salater her på bloggen med melon. Vandmelon er helt klart min yndlings melon at komme i salater. I sær den helt klassiske salat med vandmelon, feta og mynte. Den bliver jeg aldrig træt af. Denne her vandmelonsalat med feta og honningristede valnødder, jeg lavede sidste år, er nu heller ikke helt dårlig!
Det er dog bare ikke altid, at jeg når at få lov at bruge vandmelon i mine salater, for mine to små drenge på 2 og 5 år er seriøst storforbrugere af vandmelon. Og særligt de her dage, hvor det er meget varmt. De elsker det simpelthen bare. Og det er nærmest blevet en tradition, at de kommer hjem fra skovbørnehave og får en stor skål vandmelon om eftermiddagen.
Men som nævnt har jeg mange opskrifter med melon generelt og linker da lige til et par stykker her. Der er fx denne her salat med melon og bulgur eller denne her skønne melonsalat med halloumi ost og parmaskinke. Og nårh ja, jeg vil da heller ikke glemme en af mine yndlingssalater med en lidt overraskende vinaigrette, som du kan læse om her, det er nemlig min salat med blåbær og galia melon. Jeg håber du har lyst til at kaste dig over nogle af dem, og meld endelig endelig tilbage, hvis du gør!
- 400 g vandmelon
- 150 g agurk
- 1 stor moden avocado
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk citronsaft
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Skær vandmelonen i små stykker, og læg dem på et fad.
Skær agurken i tynde skiver og fordel rundt på fadet.
Kom små stykker avocado på salaten.
Hak halvdelen af den friske basilikum fint og drys over.
Rør olivenolie sammen med balsamico og citronsaft og smag til med friskkværnet peber og flagesalt. Hæld dressingen over salaten.
Drys til sidst med hele basilikumblade og servér.
2 kommentarer
Den ser appetitlig og frisk ud, jeg skal lave den i dag🙂
Tusind tak, ja den er nemlig meget frisk og det er skønt på de her varme dage!