Jeg har været ude i skoven med mine søde små drenge og Mikkel og plukke en masse mirabeller. Vi har fundet 20-30 mirabelletræer af forskellige sorter det samme sted i Dyrehaven, og det er ren slaraffenland for mig og familien at plukke der. Vi har både lavet saft, marmelade og kompot og nu har jeg testet mig frem til denne kage med mirabeller, som er så svampet og lækker, og som forsvinder herhjemme på ingen tid!
Kage med mirabeller under udvikling længe
Jeg har virkelig arbejdet for, at denne her kage bare sidder lige i skabet og det synes jeg, den gør nu. Det gode ved at teste og teste kager er, at man altid har kage i huset. Selvom jeg ikke selv synes den sidder lige i skabet undervejs i processen, så synes familien det altid, og det er skønt at have sit lille heppekor. Men efter en 2-3 ganges testbagning, er den der som sagt nu.
Sure eller søde mirabeller
Mirabeller varierer super meget alt efter sort i forhold til syrlighed og sødme. Og selvfølgelig spiller det også ind, hvornår på sæsonen du plukker. Mine mirabeller til denne her kage, kommer fra ét bestemt træ, som er blevet mit yndlings. De er tilpas søde og stadig lidt syrlige.
Og denne her kage har nemlig også det der dejlige modspil mellem syrlighed og sødme. For kagedejen er dejligt sød, og så kommer der lige stykker af mirabeller indimellem, som er lidt syrlige. Og det match elsker jeg.
Ud at plukke
Jeg kan altså virkelig opfordre til at gå ud at plukke de dejlige mirabeller, der er i sæson lige nu. Vi laver også saft af dem, som er det nemmeste i verden, og hvor man ikke engang behøver at pille stenene ud inden man bruger dem. De skal bare koges op med vand og sukker. Hvis der er interesse for det, så deler jeg også hjertens gerne den opskrift.
- 250 g hele mirabeller
- 1 spsk honning
- Fintrevet skal af 1 økologisk citron
- 2 æg (str. M/L)
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 75 g mandler
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk ren vaniljepulver (eller kornene fra 1/2 vaniljestang)
Udsten mirabellerne og kom dem i en skål. Rør dem rundt med 1 spsk honning og fintrevet citronskal. Sæt til side.
Sæt ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Ca. 1-2 minutters tid.
Smelt smør og lad det stå og køle af en smule til det skal røres i senere.
Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til mandelmel.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljepulver sammen og sigt det i skålen med æg og sukker. Kom mandelmel i og vend det hele sammen med en spatel.
Kom smeltet smør i og rør rundt.
Krøl et ark bagepapir og fold det ud igen. På den måde er det nemmere at beklæde et ovnfast fad med det. Mit fad er 23 x 23 cm.
Vend til sidst mirabellerne i dejen og vend rundt.
Hæld dejen i fadet og sæt i ovnen.
Stik i dejen for at se, om den har fået nok efter 35 minutter. Der må gerne sidde fugtige krummer på, men ikke rå dej. Ellers giv den 5 minutter mere.
Lad kagen afkøle og drys med flormelis.
Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil.
9 kommentarer
Hej Julie,
Jeg har lige bagt denne kage og den smager helt vidunderligt. Familien er enig 🙂
Tusind tak for den gode opskrift.
Hilsen
Silje
Åh tusind tak, hvor er jeg glad for at høre det!
Jeg er meget interesseret i saft-opskrifren, da jeg har en heeeel masse skønne mirabeller lige i baghaven😄
Ej hvor godt, så er det da bare med at komme i gang. Jeg har allerede delt den på bloggen, hvis du klikker ind på forsiden ; )
Jeg har aldrig tidligere regnet mirabeller …det gør jeg nu 😊 Dejlig kage.
Mvh. Birgit
Ih hvor dejligt at høre! Og tak for dine fine stjerner : )
Kan den bages dagen før den skal bruges, er der nogen som har prøvet det?
Den kan du sagtens, den holder sig dejligt frisk. Husk at stikke i den i midten, når den er ved at være færdig. Ovne er forskellige. Fugtige krummer er fine, men ikke våd dej. God fornøjelse. KH Julie
Kn man bruge frosne mirabeller til kagen ?