Jeg fik lavet mirabellesaft i går med en ny portion mirabeller, som vi plukkede børnene, jeg og Mikkel i Dyrehaven efter børnehave. Og det smager simpelthen så skønt, og jeg elsker, at når børnene engang imellem får saftevand, så er det noget, jeg selv har lavet.
Mirabellesaft sød men stadig lidt syrlig
Når man selv laver saft, kan man jo også få sin saft lige præcis, som man gerne vil have den. Min opskrift på saften her er selvfølgelig sød, men den har stadig en lille smule syre, hvilket jeg personligt godt kan lide og mine børn også. Jeg synes, det gør den mere læskende og behagelig at drikke.
Er man mere til den søde søde saft, så kan man sagtens tilsætte 100 g sukker mere. For tommelfingerreglen er i rigtig mange opskrifter 400 g sukker pr liter ren blommesaft og jeg ligger lige lidt under. Men smag dig frem. Det gode er, at sukkeret først skal i til sidst, når man står med den rene saft, hvor al frugtkød og skaller er siet fra. Så man kan sagtens prøve sig frem og tilsætte sukkeret lidt efter lidt.
Mirabeller varierer i smag
Derudover så varierer mirabeller rigtig meget i sødme og syrlighed alt efter hvor modne de er selvfølgelig, men også hvilken sort der er tale om, så endnu mere grund til, at man forsøger sig frem i forhold til, hvor meget sukker man vil bruge. Men denne opskrift, som jeg har delt, synes jeg giver det perfekte resultat med nogle mellemsøde, let syrlige mirabeller.
Flere opskrifter med mirabeller
Og så har jeg sørme også fået lavet en skøn mirabellekompot i dag med kanel og honning. Uh, det smager godt. Og den kommer også på bloggen hurtigst muligt, så du kan nå at lave den inden mirabellesæsonen er ovre igen. Og så er der jo også min kage med mirabeller, som jeg har lavet et utal af gange her på det seneste og faktisk næsten hver gang, vi har gæster. Jeg elsker den!
- 1,5 kg modne mirabeller
- 1 ltr vand
- 500 g sukker
Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde.
Tilsæt vand og lad mirabellerne koge op og derefter simre i ca. 15 minutter til blommerne er godt udkogte.
Læg en si henover en stor skål og læg et viskestykke i sien. Hæld mirabellerne og saften ned i klædet, så saften løber igennem klædet, mens skaller og det faste frugtkød bliver i viskestykket. Brug en grydeske til at presse det sidste saft ud af frugtkødet. Lad det stå og dryppe af en 5 minutters tid.
Kassér herefter frugtkød og hæld nu den rene blommesaft tilbage i gryden.
Kom sukker i og varm saften op. Når sukkeret er smeltet er saften klar.
Hæld saften i skoldede flasker og sæt på køl. Fortynd saften med vand efter behag ved servering. Bemærk den er ikke lige så koncentreret som saft i supermarkedet så 1:2 plejer at være lækkert.
Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil.