Jeg spurgte for et par dage siden på min instagram profil, om jeg skulle dele min opskrift på brombærmuffins, og det viste der sig at være stor interesse for, så her kommer den! Og de er gode. Svampede og med masser af smag af kokos og kardemomme. Og så rigeligt med brombær. What’s not to like?!
Brombærmuffins der holder sig friske længe
Og de er også gode på 2.dagen, hvilket jeg ikke synes er en selvfølge med muffins. De her er nemlig på ingen måde tørre. Og så indeholder de to af mine all time yndlingsingredienser i bagværk, nemlig kokos og kardemomme. Sidstnævnte er nok noget, jeg er blevet en smule besat af og kommer nærmest i alt bagværk efterhånden. Måske fordi jeg også er en smule svenskofil, og derovre kommer man også kardemomme i pænt mange ting. Og lige et lille tip, brug endelig hele kardemommekerner, som du knuser i en morter. Det smager altså helt vinunderligt og af så meget mere end almindelig stødt kardemomme.
Med mine børn ude at plukke
Hvis der er en ting, vi elsker som familie, så er det at være ude i skoven og plukke spiselige ting. Det er vores helt store hobby. Så hopper vi op i cykelvognen og kører ud i Dyrehaven. Og vi tager i hvert fald en 2-3 ture om ugen efter aftensmad, hvor vi cykler ud i skoven og samler. I weekenderne bliver det nogle gange til 2-3 ture på en dag. Og senest har vi jo fået plukket en masse mirabeller, som de seneste opskrifter også vidner om.
For når man først går i gang med at dykke ned i naturens spisekammer, ja så er der jo uanede lækkerier at bolte sig i. Og brombær er selvfølgelig en af de helt oplagte! De her brombær, som jeg bruger i opskriften, har vi fundet ved en skovsti lige udenfor skoven og der er masser af dem! Så der er i hvert fald til et par ture mere ud at plukke brombær. Det næste bliver så skovæbler og til sidst slåen.
- 3 æg
- 125 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 strøget tsk stødt kardemomme (meget gerne hele kerner stødt i morter)
- 50 g kokosmel
- 125 g blødt smør
- 150 g frosne brombær
Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.
Pisk æg og sukker sammen i en skål i et minuts tid til det bliver lyst og luftigt.
Bland hvedemel sammen med bagepulver, kardemomme og kokos.
Vend mel og blødt smør i æggeblandingen og rør godt rundt til en jævn og glat kagedej
Vend til sidst de frosne brombær i og rør rundt. NB de frosne brombær gør dejen lidt hårdere at røre rundt, da den blir kold, men det er helt fint.
Kom dejen i muffinsforme ved hjælp af 2 spiseskeer og sæt på en bageplade. Bag muffins i ovnen i ca. 20-25 minutter afhængig af ovn.
I forhold til bagetid så stik i én af dem for at se, om der hænger kagedej ved efter 20 minutter. Der må gerne være fugtige krummer, men ikke rå dej, ellers giv dem 5 min. mere. I min ovn skal de have lige knap 25 minutter.
2 kommentarer
Tak for endnu en lækker opskrift. Vi har en brombærbusk i haven, der er segnefærdig af brombær … kan man bruge dem friske i opskriften her, eller skal de helst være frosne?? 🙂
Selv tak, så dejligt at høre den kan bruges. Ja, det kan du sagtens! Så vend dem bare forsigtigt rundt i dejen, så de ikke moses. Det undgår man nemlig når de er frosne ; )