Jeg delte denne opskrift på min instagram konto i fredags, og det er det billede, der er blevet gemt flest gange på min konto. Juhuuu. Det var min hjemmelavet nutella opskrift. Og det smager altså også bare så optur, og jeg er altid lige trist, når glasset er tomt. Heldigvis kræver det bare få ingredienser, en god blender og liiidt tålmodighed, sådan ca. 5-10 minutter, så har man en lækker omgang nutella igen!
Hjemmelavet nutella opskrift kræver en god blender
Det vigtigste værktøj for at lave en god nutella er en god foodprocessor eller blender. Det er faktisk alfa omega, hvis man vil have en helt smooth nøddecreme. Jeg har en magimix, som jeg har haft i snart 7-8 år, og det er simpelthen en god investering at købe en solid foodprocessor. Jeg bruger den til så mange ting.
Hjemmelavet nutella opskrift – den bedste ifølge mig!
Der findes virkelig mange opskrifter derude på hjemmelavet nutella. Jeg kan bedst lide, at det ikke er proppet med alt for meget sukker, så den rene hasselnødde- og chokoladesmag virkelig skinner igennem. Det synes, jeg er mega lækkert. Derfor er der også kun 3 spsk sukker i min opskrift, og jeg har valgt demerara eller muscovado for at få en lidt mere dyb karamelsmag fra sukkeret. Men altså det er også ganske fint med rørsukker.
Og så brug en god mørk chokolade på 70 %. Det smager simpelthen så skønt. Og forestil dig lige et lag hjemmelavet nutella oven på et stykke ristet rugbrød. Øh ja tak! Eller hvad med indeni pandekager?! Eller på en skive bananbrød efter denne her bananbrød opskrift. Der er mange muligheder, så jeg vil anbefale dig at kaste dig ud i det! Og lav endelig en dobbeltportion, nu du er i gang, det kommer du helt sikkert ikke til at fortryde.
- 100 g hasselnødder
- 80 g usaltede cashewnødder
- 50 g mørk chokolade
- 3 spsk Demerara sukker eller lys muscovado sukker
- 15 g kakako
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag nødderne i ca. 8-10 minutter, indtil skallen begynder at sprække. Tag dem ud, lad dem afkøle lidt, og læg dem på midten af et viskestykke. Fold viskestykket henover og rul med hænderne, så skallen falder af på langt størstedelen af nødderne.
Kom de afskallede hasselnødder samt cashewnødder i en foodprocessor eller kraftig blender. Tilsæt chokolade og sukker og blend til nøddesmør i ca. 5-10 minutter alt afhængig af blenderens styrke.
Tilsæt kakao og blend igen til det hele er samlet og nutellaen er glat og cremet.
4 kommentarer
kan man bruge mandler i stedet for ?
Godt spørgsmål. Det kan du godt, er jeg sikker på. Så ville jeg dog ikke riste dem.
Hej
Skal chokoladen bare i uden at smeltes eller hakkes?
Mvh Freja
Ja, så smelter den, når den bliver blendet i lang tid. Du kan sagtens hakke den groft før.