Okay, nu delte jeg lige en opskrift på en mega skøn juice i går med grønkål. Så vender vil lige bøtten her med en opskrift på viiildt god juleknas, nemlig en rocky road opskrift med julesmåkager og slik.
Og opskrifterne på henholdsvis juice og juleknas passer meget godt med min måde at leve på. Alt med måde. Der er rigeligt plads til de søde sager, når der også fyldes på med masser af grøn energi.
Og denne her opskrift, den sniger sig faktisk ind på listen over favorit goodies til jul. Især på grund af julesmåkagerne, som jeg har gemt i den lækre chokolade.
Start med en god chokolade til din rocky road opskrift
Når man skal lave en god rocky road, så handler det først og fremmest om at vælge den gode chokolade som basis. Jeg bruger en mørk mælkechokolade fra økologiske Rapunzel. En chokolade, jeg altid køber rigtig mange af, når jeg er på shoppetur i biomarkts i Tyskland. Det kan du i øvrigt læse mere om her på bloggen.
Den er simpelthen så god. For den er cremet og mælket samtidig med, at den har en høj kakaoprocent på 46. Og så er den væsentlig meget billigere at købe i Tyskland, hvor Rapunzel jo også kommer fra, end i Danmark, hvor man let kan komme over 40 kr. pr plade.
Rocky road med julesmag
Og så er det, der gør, at min rocky road måske skiller sig ud fra andre rocky roads, at jeg bruger julesmåkager. Jeg elsker den der krydrede smag, der passer helt fantastisk sammen med mælkechokoladen. Inspirationen kom faktisk fra en Marabou chokolade, jeg smagte for en måneds tid siden i Sverige. Nemlig en Marabou med peberkagesmag, og jeg blev fuldstændig vild med kombinationen.
Og nu har jeg altså lavet en lignende men hjemmelavet og selvfølgelig bedre ; ) variant! Og er det ikke jul, ja så kommer du bare krydrede småkager i. Fx ingefærsmåkager som man jo kan få hele året eller kanelsmåkager osv.
Og P.S lige her til sidst. Er min lille (store) dreng Nords hånd ikke bare cute?! Elsker de der små buttede børnehænder!
- 200 g god mælkechokolade (Gerne med høj kakaoprocent som 46 %)
- Ca. 6 brunkager
- Ca. 8 pebernødder
- 50 g marciapan i små tern
- 8 dronningemandler
- 8-10 skumfiduser
Smelt chokoladen i en skål over vandbad til den er smeltet.
Knæk brunkagerne.
Hak dronningemandlerne groft.
Kom den smeltede chokolade over i en skål.
Vend brunkager, pebernødder, marcipantern samt halvdelen af dronningemandler og halvdelen af skumfiduserne i.
Hæld chokolademassen over i en lille aflang form med bagepapir.
Drys med de resterende hakkede dronningemandler og skumfiduser og sæt det på køl i min. 1 time til chokoladen er helt størknet.
Skær chokoladen i små bidder og servér.