SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Så kommer jeg med en skøn omelet opskrift, som kunne være oplagt at lave i den forestående juleferie, hvor der er lidt mere tid om morgenen til at kredse om dagens første måltid. Opskriften er med en skøn og ret så simpel salat til.
Da jeg har udviklet den for min samarbejdspartner Nordic Harvest, som du kan læse mere om i mit indlæg her, har jeg brugt deres skønne sennepssalat, som smager så skønt af sennep. Den er helt fantastisk i salat og ikke mindst sammen med pære.
Omelet opskrift til morgenmad eller frokost
Omelet kan jo reelt set spises på alle tidspunkter af døgnet, så selvom jeg har udviklet opskriften som en morgenmadsret, ja så er den også helt genial til fx frokost.
Og vil du give den en upgrade så kom lidt gedefriskost ind i omeletten sammen med babygrønkålen. Eller fintrevet parmesan eller Vesterhavsost. Nøj, det tror jeg også vil smage mega godt.
Og nu vi er ved omeletter, så vil jeg da også lige benytte lejligheden til at linke til nogle af de andre omelet opskrifter, jeg har lavet gennem tiden her på bloggen. De kommer lige her:
Omelet med burrata og squash
Omelet med bacon og æble
Omelet med gedeost
Omelet med tzatziki
Der er ikke meget, der kan slå en klassisk omelet til morgenmad. Og slet ikke hvis den ledsages af en skøn pæresalat med friske, sprøde sennepssalatblade.
- 1 pære
- 1/2 skalotteløg
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk olivenolie
- 2 håndfulde Nordic Harvest sennepssalat
- 3 æg
- 1 tsk smør
- 1 lille håndfuld Nordic Harvest babygrønkål
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Fjern kernehuset og skær pæren i tynde skiver. Kom dem i en skål.
Skær skalotteløget i meget tynde skiver og vend dem sammen med pæren.
Dryp æblecidereddike og olivenolie over og vend det hele godt rundt.
Vend til sidst sennepsbladene i.
Pisk æggene sammen med en gaffel og varm en lille pande op med smør. Kom æggemassen på panden og begynd at skubbe æggemassen lidt fra kanterne og ind mod midten, gerne med en silikonespatel, så der gøres plads til flydende æggemasse i hullerne. Vip også panden, så der nemmere kan løbe flydende æggemasse ned i hullerne. Steg ved middelhøj varme.
Når overfladen ikke mere har et lag tyndtflydende æg, skal omeletten stege videre i 1-2 minutter og sætte sig helt fast. Men den skal stadig være en smule våd på overfladen, da den steger færdig, når den er taget af varmen.
Fordel en lille håndfuld babyspinat på omeletten og fold den ene side ind over den anden. Drys med salt og peber og servér sammen med pære-sennepssalaten.