Så er vi startet på et nyt år. Og det betyder traditionen tro et fokus på liiidt grønnere retter. I hvert fald hjemme hos mig. Og i går lavede jeg de her små rødbede hapsere, som jeg kalder rødbede “ravioli”, til Mikkel og jeg som en let frokost. Og det smagte så skønt. Jeg lagde dem på en bund af feldsalat og avocado. Og så spiste vi ristet rugbrød til. Mums det var godt.
Rødbede ravioli – en gammel blogklassiker
Rødbede ravioli er faktisk en gammel opskrift fra bloggen. Det er nemlig fra min opskrift på en nem forret med den allerbedste avocadocreme. Og det er faktisk én af mine mest populære opskrifter. Denne gang har jeg altså bare udskiftet avocado fetacremen med en skøn makrelrillette. Inspireret lidt af min anden gamle opskrift på selvsamme, nemlig denne makrelrillette opskrift.
En let frokost eller skøn forret
Nu lavede jeg opskriften til frokost, men den er altså også virkelig oplagt som en dejlig skøn og smuk forret. Så får du gæster her i januar måned, kunne den da være oplagt?! Og nu vi er ved det, så er der da heller ikke noget i vejen for at servere den som hovedret. Så ville jeg faktisk bare lægge hele raviolien og salat og avocado ind i to skiver lækkert rugbrød. Bum, så har man et lækkert mættende og nemt aftensmåltid. Det behøver jo ikke altid være så kompliceret vel?!
Jeg er i hvert fald kæmpe fan af lette, grønne og også gerne kolde retter her i januar måned. Lækre mættende salater eller skønne rugbrødssandwiches med skønt fyld er lige mig. Og i sær efter en måned med masser af risengrød, sovse, stege, kartofler og alt muligt andet dejligt, men lidt tungere mad.
I aften står den endnu endnu endnu engang på min grønkålssalat med bulgur. Jeg elsker den simpelthen. Og børnene får kyllingedeller til og bagte søde kartofler.
Jeg ved godt, at det er en tilsnigelse at kalde de her rødbedehapsere for ravioli. Men jeg synes nu godt, man kan alligevel. For tynde pastaplader er skiftet ud med tynde rødbedeskiver og fyldt med den dejligste makrelrillette.
- 1 stor aflang rødbede
- 1/4 dl æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 hel røget makrel a ca. 250 g
- 3 spsk creme fraiche
- 2 tsk æblecidereddike
- Friskkværnet peber
- 1 spsk finthakket rødløg
- 4 håndfulde feldsalat
- 2 modne avocadoer
- Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
Skræl rødbeden og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i et lille fad og hæld æblecidereddike og olivenolie over. Vend det hele godt rundt og lad det stå og trække til de skal bruges.
Pil kødet ud af fisken og fjern skind og ben. Pluk kødet i mindre stykker og kom i en skål.
Tilsæt creme fraiche og æblecidereddike og rør det hele godt rundt til makrellen får konsistens som en rillette.
Vend til sidst rødløg i og smag til med friskkværnet peber.
Anret feldsalaten på 4 små tallerkner.
Læg skiver af avocado over.
Placer skiver af rødbede og læg en teskefuld makrelrillette oven på. Afslut med en skive rødbede. Der skal gerne blive 2 raviolier til hver.
Drys med fintrevet citronskal og servér.
2 kommentarer
Altid lækre – arbejdsmæssigt og økonomisk overkommelige, varierede – æstetisk smukke opskrifter.
Ej tusind tak for den søde besked! Det varmer at høre. Bedste hilsner Julie