Denne her tærte har jeg netop spist til aftensmad og den smagte skønt og er en rigtig sommerret. Jeg har anskaffet mig en ny aflang tærteform i metal, som jeg længe har haft lyst til at købe, for jeg synes simpelthen, at tærten ser så flot ud i sådan en form. Jeg har købt den i en forretning, der hedder Kunst & Køkkentøj i København, men man kan også købe den i deres butik i Århus eller på deres webshop. Man kan også sagtens lave tærten i en almindelig rund tærteform. Det eneste man skal huske er, at man bare skal lave en større portion af æggemassen. Jeg vil tro, at den skal fordobles.
Denne aspargestærte vil være super flot at servere på et frokostbord, men kan også sagtens spises til aftensmad med en god salat til, ligesom jeg gjorde her til aften.
Grand Cru Soft tallerken fra Rosendahl |
Ingredienser
Tærtedej:
75 gr. smør
1 æg
2-3 spsk. mælk
100 gr. rugmel
100 gr. hvedemel
1/2 tsk. salt
Fyld:
2 æg
1/2 dl. mælk
1 lille bundt asparges
1/2 dl. quinoa
1 dl. vand
1 håndfuld frisk løvstikke
1 håndfuld græskarkerner
Salt og peber
Tilberedning
Hæld alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og rør indtil dejen har samlet sig. Man kan også sagtens bruge hænderne. Form dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i ca. 1 time. Imens laves fyldet.
Skyl quinoaen godt og kog det derefter i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil al væden er optaget. Skær det nederste af aspargesene og kog dem i en gryde i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Bland æggene sammen med mælk og fint hakket løvstikke, samt godt med salt og peber.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og læg dejen ned i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 15 minutter ved 175 gr. Tag bunden ud og læg først et lag af quinoa på. Læg derefter aspargesene ovenpå quinoaen og hæld æggemassen på til sidst. Pynt med græskarkerner og bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter, eller indtil den er færdigbagt.
OPUS forrådskrukker fra Rosendahl |
2 kommentarer
Jeg har lige været i samme forretning i lørdags. Jeg vil flytte ind dér!!
Mit hjerte slog hurtigere, lige så snart jeg kom ind i butikken. De har jo alt!
Jeg købte også et tærtefad, eller fem 🙂 Et stort et og så fire små, som jeg regner med at skulle bruge til nogle portionsanrettetde desserttærter 🙂 Iih, jeg glæder mig til at komme i gang med noget tærtebagning.
Jeg stod også og kiggede på de aflange fade. De er så fine!
Hej Susann,
Ja det er bare en skøn butik og det lyder som en rigtig god ide med små desserttærter!