Aubergine burger er en genganger hjemme hos mig. Den bedste low carb burger man kan få efter min mening! Jeg laver oftest min aubergine burger med oksekød, men har også prøvet en udgave med hjortekød, og jeg kender mange, der laver den med kylling. Denne her udgave med lammekød er også et hit. Jeg har valgt at putte lyn-syltede rødløg i og så en super dejlig squash-tzatziki. Det er meget rart med lidt fornyelse en gang imellem, så den klassiske tzatziki med agurk har måtte vige pladsen for en udgave med squash.
Aubergine burger – uden den klassiske burgerbolle
Jeg savner på ingen måde den klassiske burgerbolle. Tværtimod så synes jeg, at denne her aubergine burger smager tusind gange bedre og mætter på en rigtig behagelig måde. Og det gode er, at man sagtens kan spise to!
Jeg lavede de her aubergine burgere for et par dage siden. Her til aften har jeg bare lavet en ruggrød til mig og Mikkel. Vi har nemlig været på ødegårds-weekend i Sverige sammen med nogle gode venner og spist helt vild god mad og meget af det! Så vi tænkte, at det var en god idé lige at køre en lidt simpel stil her til aften.
Eller det vil sige, jeg kunne jo ikke lade være med at gøre lidt ekstra ud af grøden, så den blev toppet med lidt pærekompot, pistaciesmør, kanel og lidt ekstra varm sødmælk med en lille smule kardemomme. Uhmm det smagte godt, og mættede skønt. Jeg kommer i øvrigt opskriften på ruggrød på bloggen inden længe.
Og så har vi plukket rigtig mange flotte kantareller, som lige nu ligger og pynter på hele vores spisebord. De smager jo helt fantastisk. I går stegte vi dem på panden i smør med friske majs, skalotteløg, persille og selvfølgelig masser af fløde, og kom det på nogle knækbrød. Den bedste appetizer!
- 1 stk stor aubergine
- 500 gr. hekket lammekød
- 2 spsk. frisk timian
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. cayenne peber
- 1 fed hvidløg
- 200 gr. græsk yoghurt 10 %
- 200 gr. revet squash
- 1 fed hvidløg
- Peber
- Salt
- 2 rødløg
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. kokospalmesukker eller rørsukker
- Friskkværnet peber
- Start med at lave de syltede rødløg. Skær rødløgene i tynde ringe og bland dem sammen med æblecidereddike, sukker og friskkværnet peber. Lad rødløgene stå og trække i minimum 30 minutter, men meget gerne længere tid.
- Og nu til tzatziki. Riv squashen fint og pres væden ud af squashen. Bland den revne squash sammen med græsk yoghurt og presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- Skær aubergineskiverne i skiver og drys dem med lidt salt. Lad dem hvile i ca. 20 minutter, så saltet kan trække noget af bitterheden ud af skiverne. Derefter rystes saltet af skiverne og de duppes tørre med et stykke køkkenrulle. og pensles med olivenolie. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 225 gr., indtil de er blevet møre.
- Rør det hakkede lammekød sammen med frisk finthakket timian, spidskommen, cayenne peber, presset hvidløg og salt og peber. Brug hænderne til at ælte det hele godt sammen.
- Steg lammebøfferne på en varm pande og saml din aubgergine burger med bøf, squash-tzatziki og syltede rødløg.
5 kommentarer
Hej Julie Karla,
Din blog er fuldstændig fantastisk og opskrifterne er så inspirerende!
Jeg håber du har lyst til at kigge forbi vores blog, du har i hvert fald fået en følger i os.
Hilsen Amalie, sundesager.dk
Tak Amalie!
Mums! Det lyder som et burgerbollealternativ jeg må prøve 🙂
Det smager skønt!
K. Julie
Din lammeburger er ,bare super nem. Smager helt fantastisk. Tilsatte tynde skiver ,af boljese rødebeder. Kan anbefale denne ret. Iøvrigt tusinde tak for , din inspirerede blok. Forsæt endelig. Mvh unni hjort