Jeg kan godt lide at eksperimentere lidt med retter uden så mange kulhydrater. Dels fordi at det er sundt at udskifte brød og pasta en gang imellem med et sundere alternativ, og dels fordi at det er sjovt at nyfortolke gamle klassiske retter. Denne aubergineburger smager efter min mening ligeså godt som de fleste burgere med en rigtig burgerbolle.
Jeg har lavet to forskellige versioner af aubergineburgeren. En burger med guacamole og hytteost og en burger med chilimayo og guacamole.
Ingredienser (2 burgere)
1 aubergine
350 gr. hakket øko. oksekød
1/2 rød peberfrugt
1 avocado
1 hvidløg
1 spsk. creme fraice
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. samba oelek
2 spsk. hytteost
2 salatblade
Salt og peber
Ristede sesamfrø
Tilberedning
Først forberedes guacamolen. Her moses en moden avocado sammen med 1 spsk. creme fraice, 1 lille hvidløg, lidt frisk chili hvis man har lyst, og salt og peber. Chilimayonnaisen forberedes også ved at blande 1 spsk. mayonnaise (helst Hellmanns) sammen med 1 tsk. samba oelek. Simpelt men velsmagende.
Auberginen skæres i aflange skiver med en tykkelse på ca. 1 cm. Der skal kun bruges 4 skiver, så overskydende skiver bages også og kan sagtens bruges på madpakken i f.eks. en sandwich dagen efter. Skiverne lægges på en bageplade og drysses med lidt salt. Lad dem hvile i ca. 20 minutter, så saltet kan trække noget af bitterheden ud af skiverne. Derefter rystes saltet af skiverne og de duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Skiverne pensles herefter med olivenolie, og peber drysses over dem. Skiverne bages i ovnen på 200 gr. i ca. 15 minutter eller indtil de er møre. Mens aubergineskiverne er i ovnen formes bøfferne. De lægges på en brandvarm pande og steges færdige.
Det hele kan nu anrettes, som vist på de to forskellige billeder.
Aubergineburger med hytteost og guacamole |
Aubergineburger med chilimayo og guacamole |
2 kommentarer
Hej Julie,
Vi lavede burgeren her til aften og den var superlækker! Jeg prøver også at undgå kulhydrater, men hvis det ikke skal ende i salat det hele, kan det være svært at finde inspiration, men denne opskrift ramte lige plet. Flere lækre non-carb retter, please 🙂
Mvh Marie-Louise
Kære Marie-Louise
Det er jeg glad for! Jeg er allerede i gang med at udtænke nye low-carb retter, så det kommer der mere af på bloggen!