SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Kender du chimichurri? Det er den her virkelig lækre krydderurtesauce som er stærk, men lige tilpas og som virkelig bare giver det der ekstra touch til retter. Den er oprindelig fra Argentina, men er efterhånden ret udbredt herhjemme.
Normalt bruges saucen til at komme over kød, men den er mindst og måske endda endnu bedre at bruge i det vegetariske køkken. Her har jeg brugt den til at komme over pocheret æg og sprød romaine salat. Og det smager jo sååååå godt.
Hvordan smager chimichurri sauce?
Det smager godt. Så er det ligesom lagt fast. Men går vi i dybden med den, så er der rødvinseddike i, som giver saucen den her syrlighed og dybde. Og så er der både hvidløg og chiliflager i, som gør den spicy. Olivenolien gør den dejlig blød og fjerner noget af skarpheden. Ej men den kan altså bare anbefales.
Jeg har udviklet opskriften til Nordic Harvest, som jeg har skrevet om her i mit indlæg med min toast opskrift. Og jeg har brugt deres skønne sprøde baby romaine salat. Som by the way ikke skal vaskes, hvilket jeg synes er så fedt. Basilikummen i min sauce er også fra Nordic Harvest og den er ligesom stjernen i min chimichurri. For min udgave af krydderurtesaucen er nemlig med masser af basilikum. I den klassiske version bruges også persille og tit også andre krydderurter.
En lækker morgenmad eller let frokost
Jeg har egentlig udviklet denne her opskrift som en morgenmadsret. Og jeg synes det er så lækkert at få et pocheret æg til morgenmad. Men altså den fungerer også så ganske udmærket som en let frokostret. Og brug endelig saucen til alt muligt andet. Den er også helt fantastisk til fisk eller som topping i tacos.
Og er du ikke helt tryg ved det der med at pochere æg, så lav endelig bare et smilende æg i stedet for. Det smager mindst lige så godt.
Chimichurri er en Argentinsk krydderurtesauce, som har masser af styrke og som traditionelt set serveres oven på kød. Men den er mindst lige så god i det vegetariske køkken og ikke mindst i denne morgenmadsret med pocheret æg og sprød baby romaine salat.
- 2 spsk rødvinseddike
- 1/2 skalotteløg eller 1 lille
- 2 fed hvidløg
- 15 g Nordic Harvest basilikum
- 1/2 tsk tørrede chiliflager
- 1/2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk flagesalt
- 4 spsk olivenolie
- 2 æg
- Lidt eddike
- 2 skiver ciabattabrød
- 2 håndfulde Nordic Harvest baby romaine
Kom rødvinseddike, grofthakket skalotteløg, snittet hvidløg, frisk basilikum og de tørrede krydderier i en minihakker. Blend til det ligner en grov pesto.
Kom det i en skål og hæld olivenolie over.
Kom vand og en lille smule eddike i en mellemstor gryde. Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Slå et æg ud ien lille skål. Sæt vandet i bevægelse med et piskeris, og hæld ægget i vandet. Hjælp gerne lidt til med en stor ske til at få hviden til at samle sig om blommen. Lad ægget simre i vandet i 1-2 minutter og tag det op. Hviden skal være fast og blommen helt flydende. Gør det samme med det sidste æg.
Læg romaine salat på to tallerkner. Placér det pocherede æg på. Dryp med chimichurri og sérver morgenmadsretten med ciabattabrød til.