Det er sjovt med fennikel. For ikke så mange år siden var den langt nede på grøntsags hitlisten hos mig, men henover årene har den lige så stille sneget sig op blandt favoritterne. Fra at være en grøntsag, jeg ikke rigtig vidste, hvordan jeg skulle få til at smage sådan opturs godt, er det nu blevet en grøntsag, jeg ELSKER at bruge i køkkenet, og i det her indlæg får I min nemmeste og bedste måde at servere fennikel på. Nemlig som bagt fennikel med citron. So simple is that.
Bagt fennikel med citron er det bedste match
Fennikel kan noget, når den bliver bagt. Lakridssmagen bliver sådan lidt mere mild og sød, og når man så blander den med citron, så falder det hele ligesom i hak. Det her er nok én af mine mere simple opskrifter på bloggen, men den er åben for fortolkning. F.eks. serverede jeg den i dag sammen med kapers, hytteost og ramsløg fra mine svigerforældres have, og det var seriøst godt. Måtte da også lige lægge et billede på Instagram af retten til inspiration.
Men selvom udgangspunktet for opskriften bare er fennikel, citron, olivenolie og salt, så skal man ikke tro, at det er kedeligt. Nogle gange er det simple bare det bedste. Og jeg var så heldig at få nogle skønne fennikel med i min ugentlige grøntkasse samt citroner fra Sicilien. Og så skaber retten nærmest sig selv.
Hvis du har undret dig over stilheden på bloggen
Jeg har skrevet det et par gange tidligere, men stilheden på bloggen skyldes min deadline på min kogebog. Men lige netop i dag HAR JEG AFLEVERET MIT KOGEBOGSMANUSKRIPT! Og det er jo så optur. Så nu venter der altså mange flere opskrifter her på bloggen, for jeg er tilbage med fuld styrke. Eller det vil sige, jeg tager lige en velfortjent, synes jeg selv, ferie til i Berlin på onsdag med Mikkel og Nord, hvor vi bare skal hygge, spise god mad og rende på legeplads. Men hvis der er noget nyt at melde om fra Berlin, udover det jeg allerede har tippet om i min Berlin guide og min øko guide til Berlin, så vender jeg da hurtigst muligt tilbage med det!
Den bedste måde at servere fennikel på er bagt fennikel med citron!
- 1 stor fennikel
- 1/2 økologisk citron
- Olivenolie
- Fintrevet skal fra en 1/2 økologisk citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Skær fennikel ud i mellemstore stykker. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Dryp olivenolie henover.
Skær 4-5 skiver ud af den halve citron og læg oven på fenniklen.
Drys salt over.
Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter til fenniklen er mør og lidt sprød i kanterne.
Drys med fintrevet citronskal og friskkværnet peber og pynt med fennikeltoppe.
2 kommentarer
Dejligt med nye opskrifter til maden.
Skønt at høre!