Jeg har før lavet den populære ret med bagt feta og tomater, men her laver jeg den i en lidt anden udgave, da jeg blander den bagte cremede feta med min nye yndlingspasta. Nemlig små fine pastaer, der ligner ris. Også kaldet ‘Orzo’ eller ‘Puntalette’ på italiensk.
De er simpelthen så sjove at lave mad med, for de har en fantastisk konsistens. En blanding mellem pasta og ris. Og de kan sagtens bruges i stedet for ris i fx en risotto. Jeg køber dem på nettet, men jeg har også set dem i Meny.
Tager du til Italien kan du få dem i hvert eneste supermarked, vil jeg tro. Der er de helt almindelig. Herhjemme i Danmark er de ikke så kendte endnu. Men det håber jeg da, at jeg kan ændre lidt på.
Bagt feta – en populær ret fra TikTok og Instagram
Ideen med bagt feta er ikke min, men en ret, der i den grad har været til stede på de sociale medier. Og jeg har også lavet den før, nemlig min feta pasta i ovn, og jeg er stadig lige begejstret.
Jeg har hørt fra en del, der synes, at bagt feta med tomater ikke er så spændende. Men for mig at se, så handler det om at bruge gode råvarer.
Bruger du nogle lækre saftige tomater, en god olivenolie, balsamico og selvfølgelig feta, ja så kommer du langt. Og jeg er fan af det simple. Jeg er fan af de rene smage. Den gennemtrængende smag af feta og tomat. Det er lige mig.
Jeg afslutter så også min servering med et godt skvæt rigtig rigtig god olivenolie. Det er nærmest obligatorisk hjemme hos mig at dryppe lidt god olivenolie over min mad. Det elsker jeg simpelthen. Og jeg har netop altid en flaske god olivenolie stående netop til det formål. Så har jeg en lidt mere almindelig stående ved komfuret til stegning og så en finere olivenolie stående ved spisebordet sammen med saltet ved servering.
- 400 g cherrytomater
- 150 g feta
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1/2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 200 g pastaris (På italiensk kaldes de ofte 'Orzo' eller 'Puntalette')
Sæt ovnen på 200 grader.
Skyl tomaterne og kom dem i et ovnfast fad.
Lav plads i midten og placér fetablokken.
Kom 1 fed presset hvidløg i fadet og hæld olivenolie og balsamico over.
Drys med salt og friskkværnet peber og fordel en god håndfuld frisk basilikum over.
Sæt fadet i ovnen og bag fetaen i ca. 25 minutter til tomaterne er let rynkede og fetaen cremet, når man skærer i den.
Kog imens pastaen al dente og hæld vandet fra.
Vend pastaen i fadet med den bagte feta og vend det hele godt sammen.
Servér pastaretten med frisk basilikum og dryp med god olivenolie ved servering.
Laver du retten udenfor sommerhalvåret, hvor tomaterne er søde og saftige, så kom 1 tsk akaciehonning over tomaterne, inden de bages, så de bliver en anelse mere søde.