Super lækker baked beans opskrift til morgenmad, frokost eller aftensmad
Disse baked beans kan man dog også sagtens spise til frokost eller aftensmad. Det har jeg i hvert fald gjort et par gange. Jeg er nemlig vild med bønner og har meget tit en skål med bønner stående i blød derhjemme. Så koger jeg en ordentlig portion og bruger bønnerne til salater, supper, mos eller som her til en omgang baked beans!
Super lækker baked beans opskrift med chorizo og spejlæg. En anderledes opskrift, der tager kegler!
- 250 gr kogte butter beans
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 rød peberfrugt
- 30 gr chorizo eller anden stærk pølse
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1/2 tsk røget paprika
- lidt tørrede chiliflager
- 1 tsk balsamico
- salt
- peber
- 2 stk spejlæg
- bredbladet persille
Skær rødløg og hvidløg i små tern, og svits det i lidt olie på panden.
Skær chorizoen i små stykker og kom det på panden.
Tilsæt herefter små stykker rød peber, og bland det hele godt sammen.
Tilsæt bouillon og hakkede tomater, og lad det simre i et par minutter.
Kom krydderierne i og smag til med lidt balsamico, salt og peber.
Hæld til sidst kogte butter beans i, og kom det hele over i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil tomatsaucen er kogt lidt ind.
Lav to spejlæg og servér dem sammen med bønnerne, plus masser af bredbladet persille.