Min kæreste mener, at jeg har fået en fetich for bananbrød, eftersom jeg har bagt bananbrød non stop siden jeg lavede min første udgave af dette skønne brød. Men det har jeg måske også. Jeg synes i hvert fald, at der mangler noget i min brødkurv, når der ikke er bananbrød, og jeg mangler ikke mindst min eftermiddagssnack bestående af en skive med mandelsmør. Så derfor har jeg haft det i køkkenet den sidste måneds tid.
Denne gang har jeg lavet brødet med peanut butter, hvilket giver brødet en dejlig smag af nødder, og så har jeg sødet det med dadler. Igen uden tilsat sukker, hvilket jeg synes gør det ekstra lækkert, og gør at man sagtens kan tage en ekstra skive med god samvittighed.
Ingredienser
2 bananer (ca. 250 gr. uden skræl)
100 gr. peanut butter
150 gr. dadler
50 gr. smør
2 æg
200 gr. hvedemel
1 tsk. natron
Korn fra 1/2 vanillestang
Tilberedning
Banan, peanut butter, dadler og smør blendes til en fin masse i en foodprocessor, som derefter hældes over i en skål. Heri tilsættes æg. Mel, natron og vanillekorn blandes sammen og hældes i skålen, og det hele blandes nu godt sammen. Hæld dejen i en smurt form og bag dit bananbrød i en forvarmet ovn ved 180 gr. i ca. 40-45 minutter.