Man skal vel have en basilikumspesto på en madblog, skal man ik´? Den kommer i hver fald her og min version er med mandler i stedet for pinjekerner. Den smager skøøønt og er god til så mange ting.
For får man taget sig sammen til at at lave en hjemmelavet pesto, kan man seriøst peppe selv de mest simple retter op. Fx frisk pasta med basilikumspesto og så enten lidt mozzarella, burrata eller bare ekstra parmesan over, ja så er man rimelig godt kørende.
Lidt om min bedste basilikumspesto
Jeg kommer ikke hvidløg i min pesto, det er jeg bare ikke lige til. Heller ikke citron. Men til gengæld kommer jeg æblecidereddike i. Det er jeg vild med og giver også den der syre, som citroner ellers ville give. Og så kan æblecidereddike bare et eller andet. Jeg bruger det seriøst 9 ud af 10 gange i retter, hvor jeg skal tilføre lidt syre.
Jeg tror faktisk det er noget, jeg har fået efter at have læst rigtig mange bøger af Claus Meyer. Han bruger virkelig også tit æblecidereddike i sine retter. Især i hans kogebog Almanak, som er den kogebog, jeg har brugt allermest i hele mit voksne liv. Så det er jo nok derfra, jeg har det.
Disse retter er pestoen genial til!
Jeg har en del opskrifter her på bloggen, hvor jeg bruger basilikumspesto, fx denne her super lækre vegetar lasagne opskrift eller de her skønne quesadillas med ost og spinat. Men ellers kunne du også bruge pestoen i disse retter:
- Vendt med spaghetti, gnocchi eller i risotto
- På lynhurtige tortilla pizzaer med mozzarella og friske tomater
- Et par spiseskefulde i supper (gør underværker)
- I en opgraderet tomat-mozzarella salat
Og jeg kunne faktisk blive ved med at finde på, så jeg kan kun anbefale i hvert fald en gang om ugen at lave sådan et glas pesto her, for det gør altså lige det ekstra for din aftensmad.
- 1 dl olivenolie
- 50 g mandler
- 50 g parmesan (fra helt stykke)
- 1 potte frisk basilikum (både stængler og blade)
- 2 tsk æblecidereddike
- 1/4 tsk salt
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker og blend til en fin pesto.
Juster smagen med æblecidereddike og salt.
2 kommentarer
Mega lækker pesto, fint alternativ med mandler, hvornår er det lige man har en håndfuld pinjekerner, mandler er ligesågodt. Mums 👍
Dejligt at høre, og ja mandler er lidt oftere lige ved hånden!