Denne her musli med rugflager kan vel godt gå under betegnelsen Bircher musli. Bircher musli en en tysk morgenmadsopskrift, som kan laves på et hav af forskellige måder, men er i de fleste tilfælde en musli, som der blandes med enten juice eller mælk og revet æble og yoghurt. Jeg har valgt rugflager fremfor havregryn og har lagt dem i blød i æblejuice natten over. Og så har jeg pyntet min musli med mine yndlings-ingredienser som pistacienødder, gojibær, tørrede abrikoser og pekannødder, men man kan jo toppe sin musli med lige det, man har lyst til.
En sød bircher musli med rugflager
Det er egentlig ikke så tit, at jeg spiser musli til morgenmad, da min morgenmad oftest består af et mere proteinrigt måltid. Men engang imellem er det skønt at få sig en dejlig portion musli, og så er denne udgave med revet æble og yoghurt klart en favorit.
Muslien er helt tilpas sød, og jeg synes slet ikke, at der er behov for at tilføre den ekstra sødme, end det der allerede er i form af det revne æble og de tørrede frugter. Derudover har rugflagerne jo været lagt i blød i æblejuice natten over, så det giver også rigtig meget sødme til muslien.
Jeg har valgt at bruge rugflager til denne musli, da jeg simpelthen elsker dem. Jeg bruger dem også til mange forskellige ting efterhånden. Jeg rister dem for eksempel i kanel og bruger dem som topping på gulerods- eller kålsalater, og så har jeg senest brugt dem i nogle sunde rug-kager med banan og koskos. De kommer forresten snart på bloggen! Har du ikke prøvet at smage rugflager før, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve dem. De har en skøn nøddeagtig smag og en langt bedre struktur end havregryn.
- 100 gr. rugflager
- 2 dl. æblejuice
- Yoghurt
- 1 stk æble revet
- Yoghurt
- Nødder
- Tørret frugt
- Aftenen før blandes rugflagerne med æblejuice i en skål. Skålen sættes på køl.
- Næste morgen blandes revet æble i samt yoghurt, indtil man har en grød lignende konsistens. Pynt din musli med tørrede frugter og nødder og servér.
8 kommentarer
hold nu op hvor ser det bare læks ud – alle de flotte farver. Energi bombe 🙂 nam det vil jeg prøve.
Tusind tak Heidi!
Hejsa
Tak for en spændende og lidt anderledes müsliopskrift! Har lige bikset den sammen ovenpå en nattevagt og jeg kan garantere dig for, at den ligger en god bund 😉
Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter!
God weekend!
Hej Hans, Selv tak! Jeg er glad for, at du kunne lide den, og du har ret, den ligger en rigtig god bund : )
KH Julie Karla
Det ser lækkert ud, nu har vi desværre en i huset der ikke kan tåle æblejuice, vil du foreslå at skifte den ud med mælk eller en anden juice? 🙂
Hej Mette, ja mælk eller appelsinjuice vil jeg bruge i stedet for.
Den ser rigtig lækker ud. Jeg spiser et par gange om ugen birchermüesli på arbejdet til dessert efter frokosten, jeg bor nemlig i Schweiz, og det er her birchermüeslien kommer fra, opfundet af Doktor Bircher: https://en.wikipedia.org/wiki/Maximilian_Bircher-Benner
Hernede laver de den tit med havregryn, bananer, æblestykker, bær og nødder. Hvis de spiser den til dessert blander de ofte lidt flødeskum i og lidt honing eller sukker. Er også lækker som let aftensmad på varme sommerdage.
Kære Julie Karla!
I flere år har jeg været en stor og tro tilhænger af Bircher-Muesli. Det er derfor meget spændende og “forfriskende” at se nye sider af samme sag. Det er også rigtigt, at den danner et godt grundlag for dagen.
Det kan man også udtrykke således, at den LÆGGER en god grund. Men af gode grunde kan muesli aldrig LIGGE en god grund.
Tigiv, at jeg passer lidt på det danske sprog, men man bliver jo oplagt og årvågen, af al den gode muesli……
Med de bedste hilsener
Gert