Her kommer min nyeste opskrift på chiagrød. Jeg har virkelig fået blod på tanden i forhold til at eksperimentere med de skønne og finurlige chiafrø, efter jeg forleden lavede en anden cremet variant af min chiagrød med kakao. Chiafrøene er super smarte at bruge, når man skal lave en sund dessert eller en ekstra god og naturligt sød morgenmad. Jeg er i hvert fald blevet ret vild med dem, og de har nok overtaget min ellers så store passion for quinoa.
Det gode ved chiafrøene er, at de bliver til en geleagtig masse, når man blander dem med væske, og det gør dem super anvendelige til at lave grød med som denne her chiagrød med blåbær, banan og avocado. Den smager super dejligt, og man kan toppe sin chiagrød med lige det, man lige har lyst til. Jeg brugte nogle tørrede morbær og ristede hasselnødder.
Ingredienser (2 pers.)
2 store spsk. chiafrø (kan købes i helsekostforretninger og udvalgte supermarkeder)
2 dl. usødet mandelmælk (kan købes i helsekostforretninger)
1/2 moden avocado
100 gr. frosne bananskiver (ca. 1 lille banan)
1/4 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
2 spsk. blåbær
Hasselnødder
Tørrede morbær
Tilberedning
Bland chiafrøene med mandelmælk aftenen før, og sæt det i køleskabet natten over. Næste dag blendes chiagrøden med blåbær (jeg brugte frosne økologiske blåbær, som jeg havde givet et kort opkog, og derefter afkølet), de frosne bananskiver, avocado og vaniljepulver. Server din chiagrød og pynt med lidt lækkert topping.
2 kommentarer
Hej! Wow det ser lækkert ud, jeg er også helt vild med chiafrø.
Hvordan tror du det vil være hvis man brugte sojamælk i stedet for mandelmælk?
Det ville min SU lidt bedre kunne overskue 🙂
Hej Emilie. Det kan du sagtens : )