Det sker en gang imellem, at jeg får en umanerlig craving efter æbleflæsk. Jeg elsker kombinationen af den salte, fede flæsk sammen med de søde æbler. Det er selvfølgelig ikke den sundeste ret (og ikke så godt for min sunde januar måned), men engang imellem går det an, og jeg sørger altid for at købe noget lækkert flæsk, der har godt med kød på.
Æbleflæsk med bagte æbler med lakrids!
Det havde de her økologiske skiver flæsk, kan I tro, som jeg lavede i går sammen med lakrids-æbler og en stor grøn salat med bl.a. rosenkål, for at få et friskt modspil til den fede flæsk. Og det her med lakrids, det skal prøves! For det er simpelthen så godt sammen med æbleflæsk. Det går simpelthen bare op i en højere enhed. Jeg har faktisk også lavet en flæsketeg med lakrids, og det er altså også et hit. Helt i samme boldgade som æbleflæsken her, kan man sige.
Æbleflæsk som hos farmor
Der er også en anden ting, der gør, at jeg elsker æbleflæsk. Det er nemlig det min søde, elskede farmor altid lavede, når vi blev passet hos hende til frokost. Og I kender jo godt, at det farmor lavede, det er og bliver det bedste.
En klassiker som æbleflæsk får et friskt pust med lakrids!
- 300 gr økologisk flæsk i skiver
- 2 æbler
- 1 rødløg
- 1 tsk rålakridspulver
- 1 spsk smør
Læg skiver af flæsk på en bradepande med bagepapir og drys med salt.
Skær æbler og rødløg i både og bland dem sammen med rålakridspulver og lidt smør, og kom det over i et ovnfast fad.
Bag flæsk og æbler i ovnen.
Flæsken skal bages, indtil den er dejligt sprød, og æblerne skal have ca. 15 minutter. De må endelig ikke blive smattede, men stadig bevare deres form.
Når flæsken tages ud af ovnen er det en god idé lige at lægge det over på en tallerken med køkkenrulle, så det overskydende fedt suges fra.
Server med finthakket persille og evt. noget godt rugbrød.