Her kommer en blomkålspizza opskrift, som jeg laver igen og igen herhjemme! Er der noget, jeg elsker, så er det blomkålspizza. Det er den bedste opskrift på en hurtig og nem aftensmad, der også er lidt sundere end den klassiske pizza med en bund af brød. Og når man først har prøvet at lave den et par gange, så sidder den der bare, og er lynhurtig at bikse sammen på en hverdagsaften.
Jeg har i øvrigt også haft stor succes med at servere min blomkålspizza for gæster. For mange er det noget, de aldrig har smagt før, og de bliver egentlig bare overraskede over, at blomkål også kan smage sådan – rettelse – kan smage så godt!
Med udviklingen af denne her blomkålspizza opskrift fik jeg også rig mulighed for at teste det nyeste køkkenudstyr i mit køkken, nemlig en Magimix foodprocessor, som jeg i forvejen havde hørt rigtig meget godt om.
- 400 gr. blomkål
- 3 stk æg
- 1 spsk. fiberHUSK
- 1/2 tsk. salt
- Blåskimmelost
- 1 stk mozzarella
- Parmaskinke
- Æble
- Olivenolie
- Friske krydderurter f.eks. organo rosmarin og timian
- Blend blomkålen fint til en couscous-lignende konsistens i din foodprocessor.
- Bland den revne blomkål godt sammen med æg, fiberHUSK og salt.
- Fordel dejen på en bageplade, og smør den ud til en rund pizzabund med f.eks. en grydeske.
- Bag blomkålspizzabunden i ovnen ved 200 gr. i 25 minutter, eller indtil den er let gylden.
- Riv mozzarellaen og fordel den samt blåskimmelosten på pizzabunden og pynt med æbleskiver.
- Dryp olivenolie over og bag pizzaen færdig i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 minutter, eller indtil osten er dejligt smeltet og gylden.
- Tag pizzaen ud af ovnen og afslut med parmaskinke og pynt med friske krydderurter og friskkværnet peber.
Blomkålspizza opskrift og en uundværlig foodprocessor
Og man må sige, at mine forventninger til foodprocessoren blev indfriet. Det er et fantastisk stykke værktøj. Robust og effektiv! Jeg har allerede testet flere forskellige opskrifter af med den, og jeg synes virkelig, at det er noget godt kram. En stor fordel ved foodprocessoren er også, at den har tre skåle – en stor, mellem og en lille. Og det er altså virkelig smart, hvis man står og kun skal lave en lille portion pesto, eller man har brug for at piske en stor skål æggehvider sammen til en luftig masse.
Men en foodprocessor er nok også den køkkenmaskine, jeg bruger allermest i mit køkken. Faktisk bruger jeg den flere gange om ugen, for den er jo anvendelig til så mange ting. Jeg laver f.eks. rigtig tit de her daddelkugler, men også chiagrød, sund bananis eller en opskrift mere ovre i det salte køkken som min blomkålscouscous.
Og så er der selvfølgelig også blomkålspizzaen, som helt klart er nemmest at lave med en foodprocessor. Det er virkelig skønt bare at kunne proppe sine blomkålsbuketter i skålen, blende og så røre det sammen med de øvrige ingredienser UDEN at skulle have fingrene i dejen.
Blomkålspizza opskrift kan snildt blive til broccolipizza!
Jep, som overskriften indikerer, så kan du sagtens bytte blomkålen ud med broccoli. Det gør jeg ofte for at få lidt afveksling. Og i virkeligheden så kan jeg sagtens finde på at komme andre slags grøntsager med i foodprocessoren. Det skal bare helst ikke være grøntsager, der indeholder alt for meget væske, og så skal det jo heller ikke tage overhånd.
Men jeg kan sagtens lige smide lidt spidskål, rødbede,(giver den smukkeste farve), eller gulerod ned til broccoli eller blomkålen. Det giver bare dobbelt op på vitaminkontoen, og det kan vi li’!
En anden dejlig ting ved denne her form for pizza er, at man ikke kommer til at føle den samme oppustethed, man sagtens kan få efter at have smidt f.eks. en hel take away pizza. Man bliver mæt på en anden måde med sådan en low carb pizza her, og det er meget rart en gang imellem.
Forslag til pizzafyld
I denne her opskrift har jeg valgt at komme parmaskine, mozzarella og blå ost på min pizza. Men det er virkeligt kun fantasien, der sætter grænser. For du kan putte lige det på, som du vil. Her kommer der dog lige nogle forslag til fyld, som du kan lade dig inspirere af:
- Gedeost, bagte rødbeder, spinat og frisk timian
- Salami, mozzarella, oliven og frisk salvie
- Kapers, cherrytomater, ansjos og mozzarella
- Marscapone, bacon, løg, æble og frisk timian
Julie Karla on air
Du har måske allerede set videoen, hvor jeg laver min blomkålspizza (i så fald håber jeg, at du kan li’ den?), men det er altså startskuddet på en række videoer med nogle af mine bedste retter. Og forhåbentlig videoer, hvor jeg ikke siger “øh” hele tiden. Jeg skal jo lige øve mig, ik?!… Nå men anyways, det er bare tit lidt nemmere at vise det man laver fremfor altid at skrive det. Jeg håber, at I kan bruge videoen og smid endelig en kommentar med feedback!
NB: Indlægget er lavet i samarbejde med Whiteaway, men holdningen til produktet er helt og aldeles min egen.
23 kommentarer
Neej hvor fint med video! Lav endelig mere af det:-) Jeg elsker madprogrammer….
Har ofte selv lavet blomkålspizza, men aldrig fået den så fin og dej-lignende som din. Måske er det magimixeren der er hemmeligheden?!
Tusind tak Rosa! Der kommer mange flere ; )
Det er en rigtig god foodprocessor, og en af hemmelighederne bag den gode bund er nok, at blomkålen bliver blendet helt, helt fint.
KH Julie
super opskrift!
Tak Mikkel!
Den er hit – Tak for opskriften 🙂
Tak Sofie! : )
Giver denne opskrift en sprød bund? Har nemlig selv prøvet mange forskellige bromkåls- og gulerodspizza opskrifter men med en lidt slatten bund 🙁 Er der en hemmelighed bag den sprøde bund? 🙂
Hej Pernille,
Nej, man får ikke en sprød bund, men en sammenhængende og fast bund, som gør at man kan spise et stykke med hænderne. Men sprød bliver den aldrig rigtigt.
Tror du man kan undlade fiber husk? 🙂
Hej Anna, Jeg har ikke prøvet, så jeg kan desværre ikke sige det. Men FiberHUSK eller pulveriserede loppefrøskaller kan købes i de fleste helsekostforretninger.
Super fint med en video:)
Blomkålspizza er bestemt også en af mine ynglingsopskrifter. Har dog ikke en foodprocessor, men er altså intet problem! Jeg river enten blomkålen – eller skærer/hakker det meget fint…derefter tilsætter jeg æg + peber + HUSK og derefter bruger jeg bare min stavblender. Tilsidst tilsætter jeg lidt god ost (hvis det skal være ekstra lækkert) ;-D
Hej Rikke, Sejt. Det lyder da også som en smart måde. Tak for tippet : )
utrolig lækker ! har lige lavet den til min familie og jeg ! og det blev bare et kanon resultat 🙂
Super Emma, det er jeg glad for at høre!
Hej hej. Vi har lige spist din dejlige blomkålspizza:-) Hvor var den bare lækker og nem at lave. Det er ikke sidste gang jeg laver den. Jeg lavede den som en stor firkant og så sad jeg og tænkte på, om bunden ikke kunne bruges som en slags roulade med en eller anden slags fyld i og bruges til forret?? Jeg tror den kan rulles uden at gå i stykker.
Venlig hilsen Britta Hellesøe
Hej Britta, Hvor er det dejligt at høre! Jo, det tror jeg også, at du kan, måske den knækker en lille smule. Men giv det da et forsøg og lad mig endelig høre, hvordan det gik! En anden idé kunne være at lave blomkålsblinis ti forret. Det har jeg fx gjort her https://www.juliekarla.dk/2-slags-blomkalsblinis-med.html, og hvis du downloader min gratis e-bog, er der også en opskrift på en blomkålscalzone, hvor jeg netop folder bunden. Men blomkålsbunden har jo super mange anvendelsesmuligheder, som jeg slet ikke har fået udforsket endnu : )
RIGTIG LÆKKER BLOMKÅLSPIZZA , NU FIK JEG DEN ENDELIG LAVET, OG DET BLIVER IKKE SIDSTE GANG.
VIL SPØRGE OM JEG KAN LAVE BLOMKÅLS BUNDEN OG FRYSE DEN?
Hvor dejligt at høre Anette! Jeg har faktisk ikke prøvet det, så jeg ved det ikke. Måske hvis bundene er små og meget faste, ellers er jeg bange for, at de måske bliver for smattede efter optøning.
Hej Julie Karla!
Tak for en dejlig opskrift, jeg blev så ivrig da jeg så din video, at jeg gik igang selvom jeg ikke havde noget blomkål!
Jeg blendede 400g gulerødder og pastinak (ca. halvt af hver grøntsag i gram) og fulgte ellers opskriften, men “dejen” blev noget fugtig, så jeg kom en teskefuld Husk med top mere i – dvs. jeg brugte hvad der svarer til 1,5 spsk med top (eller 2 spsk uden top) ialt til opskriften. Pizzabunden blev superlækker, fik samme tid som i din opskrift, og konsistensen var fast og sammenhængende. Den blev fyldt med to slags ost, to slags skinke, finthakket løg, samt basilikum og oregano – og den var himmelsk!
Næste gang vil jeg prøve at smøre bunden med Mascarpone, inden det øvrige fyld kommes på, for at få lidt ekstra fugt. Glæder mig allerede!
Lige nu har jeg din ølkage i ovnen, den hæver helt vildt og dufter så tænderne løber i vand! ?
TAK!!! ??
Hej Majken! Sikke en skøn besked på en mandag morgen! Lyder som en super god pizza, og glæd dig til ølkagen. Sidder, for at det ikke skal være løgn, selv i skrivende stund og spiser en ristet skive ølkage, som jeg lige har taget op fra fryseren med smør på selvfølgelig ; )
Rigtig lækker opskrift 🙂
Det tog os dog halvanden time at lave retten… Men det er ok. Tror vi ville kunne lave den hurtigere næste gang.
Vi skal i hvert fald prøve at lave den igen 🙂
Tak for godt arbejde.
de er bare så inspirende dine opskrifter
Årh tusind tusind tak!