Denne her opskrift på blomkålssteaks med parmesan og purløgsolie har jeg lavet til min faste opskriftside i BT for noget tid siden, og den er et bud på en vegetarret til aftensmaden. Jeg er så modig at kalde mine bagte blomkålsskiver for “blomkålssteaks”, og det er fordi, at de skal fungere som steaks i stedet for kød. Og jeg ved godt, at de to ting ikke kan sammenlignes, men de smager altså virkelig virkelig skønt, og jeg synes ikke, at man mangler kødet i denne her ret.
Blomkålssteaks med lækkert tilbehør
Og jeg synes slet ikke man mangler kødet, når man spiser de her lækre parmesanbagte blomkålssteaks med purløgsolie, kapers, mandler og ovnbagte søde kartofler. Så bliver man mæt og får totalt én på opleveren med alle de forskellige smagsnuancer som surt, sødt, salt og den gode fedme fra olivenolien.
Mine blomkålssteaks er også dem, der danner “pizzabund” for min low carb pizza med blomkål , så ja, ikke nok med, at jeg kalder min bagte blomkålsskive for en steak, så kalder jeg også selvsamme skive for pizzabund! Men prøv det alligevel, jeg håber, du blir positivt overrasket!
- 2 blomkål
- olivenolie
- tørret hvidløg
- fintrevet parmesan (fra et helt stykke)
- salt
- friskkværnet peber
- 5 spsk god olivenolie
- 1/2 potte purløg (svarende til ca. 4 spsk. finthakket purløg)
- fintrevet skal af 1/4 øko citron
- 500 gr søde kartofler
- olivenolie
- 4 spsk halverede let ristede mandler
- 4 tsk kapers
Skær blomkålene i tykke skiver, oppe fra buketterne og ned igennem til roden. Det gør ikke noget, hvis nogle af buketterne brækker af, men prøv at få et par stykker hele blomkålsskiver.
Læg dem på en bageplade og pensl dem grundigt med olivenolie rørt med lidt hvidløgspulver. Drys med salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Hæld olivenolie over samt salt og friskkværnet peber. Bag også dem sammen med blomkålene og i lige så lang tid.
Efter 25 minutter tages blomkålen ud, og der drysses godt med fintrevet parmesan over dem. Sæt dem tilbage i ovnen og giv dem 7-8 minutter mere, indtil dine blomkålpssteaks bliver sprøde i kanterne og osten er godt smeltet.
Rør 5 spsk. olivenolie sammen med 4 spsk. finthakket purløg og frintrevet citronskal.
Anret de færdigbagte blomkålssteaks på tallerkner sammen med de bagte søde kartofler. Dryp purløgsolie over. Drys med halverede let ristede mandler og kapers. Og servér!