Jeg laver næsten aldrig almindelig couscous mere, for jeg er helt vild med blomkåls-couscous. Det er langt sundere, giver en bedre og mere behagelig mæthedsfornemmelse, og så smager det bare super godt. Jeg er især vild med at spise blomkåls-couscous til boller i karry eller andre karryretter, hvor der f.eks. indgår kokosmælk. Det er den perfekte kombination, og couscousen bliver dejlig cremet sammen med kokosmælken.
Blomkåls-couscous til lækkert lam
Jeg spiste dog denne her udgave af blomkåls-couscousen til krydrede lammefrikadeller. Det fungerede også rigtig godt, og frisk koriander passer bare super godt sammen med lam. Jeg brugte både bladene og stilkene fra en hel potte, for jeg elsker koriander! Men man kan sådan set bruge hvilken som helst krydderurt, alt afhængig af hvad man godt kan lide, og hvad man skal spise den til.
Super nemt at lave blomkåls-couscous
Det er simpelthen så nemt at lave denne her blomkåls-couscous. Man skal bare have en god foodprocessor, og så er man godt kørende. Min foodprocessor er i øvrigt mit kæreste eje i mit køkken. Jeg bruger den til alt, og den står fast på mit køkkenbord, selvom den ikke er så pæn, for det kan ikke betale sig at stille den væk, for så at skulle finde den frem igen kort tid efter. Så har du endnu ikke en foodprocessor, kan jeg varmt anbefale dig at anskaffe en!
Blomkåls-couscous med koriander er simpelthen det bedste low carb tilbehør til klassiske retter som f.eks. kylling i karry eller boller i karry
- 800 gr blomkål
- 2 håndfulde ristede saltede cashewnødder
- skal af 1 citron
- korianderblade og stilke fra 1 stor potte
Skær blomkålen i store buketter og kom dem i en foodprocessor sammen med korianderblade- og stilke og revet citronskal.
Blend i et meget kort stykke tid, indtil man har en couscous lignende konsistens.
Drys med ristede cashewnødder og dryp med citronsaft.