Det er første gang, at jeg kaster mig ud i en boghvedegrød opskrift, men er virkelig blevet glad for de små finurlige frø. Boghvede er det, man kalder et pseudo-korn for det er botanisk set et frø helt ligesom quinoa. Men man kan bruge det i grød ligesom “rigtige” korn, og så er det et godt alternativ til glutenallergikere.
Jeg har lavet denne her grød et par gange nu og alle gange, har jeg kommet chiafrø i. Dels for at booste sundheden endnu mere, dels for at få grøden til at tykne helt perfekt.
Boghvedegrød opskrift der mætter!
Det her er virkelig en opskrift, der mætter. Der er til to store portioner, og både Mikkel og jeg var mætte til langt op ad dagen. Det er en bastant grød, så det er rart at spise den med lidt frugt til. Men du kan jo putte hvad som helst på.
- 2 dl. hel boghvede
- 4 dl. minimælk
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 1 spsk. chiafrø
- 2 spsk. groft kokosmel
- Et lille nip salt
- Evt.
- Jordbær
- Agavesirup
- Hæld boghveden i en si, og skyl den grundigt med kogende vand. (Der sidder et farvestof på boghveden, der hedder fagopyrin, som nogle kan være allergiske overfor, så det skal skylles af før brug).
- Kom den skyllede boghvede i en gryde sammen med chiafrø, mælk, kokosmel, vaniljepulver og lidt salt.
- Lad grøden koge op under omrøring. Skru ned for grøden, og lad den tykne på lavt blus under omrøring en 10-minutters tid.
- Servér evt. grøden med jordbær og lidt agavesirup.
Sommerferien er startet
Som nogle af jer måske har set på Instragram eller læst her på bloggen så var Mikkel, Nord og jeg et smut på Bornholm i weekenden for at overvære kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem. Vi havde en helt fantastisk tur i skønt, skønt vejr. Og jeg tror, at Nord nød sin første ferie. Han nød i hvert fald at både mor og far var der til at underholde ham og gi’ ham en masse kys!
Der kommer et helt indlæg om Bornholm snart, og om alt det lækre mad jeg spiste!
På tirsdag drager vi så på sommerferie igen, da vi tager en lille smuttur til Hamborg. Vi skal bare være der i 4 dage, så det er en lille miniferie. Men jeg glæder mig til at udforske Hamborg. Derfor… hvis der er nogle af jer derude, som har nogle gode tips til Hamborg, så kom endelig med dem. Hvor skal vi spise? Hvad skal vi se? Hvilke områder er de fedeste? Hvad som helst tages imod med kyshånd, for jeg har nemlig ikke haft så meget tid til at researche på forhånd.
8 kommentarer
Jeg har aldrig tænkt på at tilsætte chia-frø.
For at være ærlig, prøvede jeg to af dine chia frø opskrifter, og spiste det, men nej det var ikke lige mig.
Frøene røg til Aarhus, men på denne måde kunne det være, for jeg elsker boghvede grød.
Ang. Hamborg ingen henvisning til gode madsteder, men besøg marklins mini by. Det ligger lige ved siden af et kaffe risteri, som også er et besøg værd. De rister selv bønner og der er mange gode smagsoplevelser
Men uanset vil jeg ønske dig en dejlig byferie i Hamborg
Kh. Lis
PS. Jeg gav recepten 4 stjerner, men de forsvandt igen….
Tak Lis!
Mmmh, det ser bare smukt og skønt ud!
Tusind tak Christine!
Hej. Det ser rigtig lækkert ud! Men kan man muligvis erstatte boghveden med noget andet, måske rugkerner eller perlebyg?
Hej Hanna, lige med denne her opskrift ville jeg ikke anbefale det.
Okay, tak for dit svar! 🙂