Så er det weekend, og så skal der noget ekstra godt på bordet. Så hvorfor ikke starte dagen i morgen med lækre boghvede-gulerodsvafler med en skøn citroncreme. Det gjorde jeg sidste weekend, da jeg havde besøg af min veninde og hendes mand og deres lækkerhedsunge nr 1. Især hos sidstnævnte faldt vaflerne i god jord.
Jeg bruger både hvedemel og boghvedemel, da jeg synes, det giver det bedste resultat i form af sprødhed. Og for den opmærksomme læser, minder disse vafler meget om den klassiske gulerodskage med flødeostcreme. Det var også derfra, at min inspiration kom.
Ingredienser (ca. 7-8 vafler)
100 gr. hvedemel
100 gr. boghvedemel
75 gr. smør
2 tsk. bagepulver
5 dl. mælk
1 æg
2 spsk. agavesirup
2 tsk. kanel
50 gr. revne gulerødder
3 spsk. græsk yougurt 2%
3 spsk. flødeskum
1/2 vanillestang
1 tsk. revet citronskal
2 spsk. flormelis
Valnødder
Tilberedning
Smelt smøret og lade det køle af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Hæld mælk, æg og sirup i skålen og pisk blandingen godt sammen. Tilsæt til sidst den smeltede smør og de revne gulerødder og lad dejen hvile 1/2 time.
Imens forberedes citronflødecremen. Bland flødeskum sammen med youghurten. Tilsæt korn fra 1/2 vanillestang og revet citronskal. Smag til med flormelis, alt efter hvor sød cremen skal være.
Opvarm vaffeljernet og smør jernet med lidt smør, før hver vaffel bages. På den måde opnår man den bedste sprødhed.
Hold vaflerne lune og server dem med citronflødecreme og pynt evt. med valnødder.