Denne her opskrift på brasede rødbeder med dild og avocado er en dejlig frokostret eller salat til aftensmad, som især er oplagt nu, hvor rødbederne er i sæson og super billige i øvrigt! Jeg kalder dem brasede rødbeder, for de får samme tur på panden som brasede kartofler. Det er med til at give dem, den der skønne sprøde overflade.
De brasede rødbeder steges sammen med de varme krydderier spidskommen og koriander, og så får retten en ordentlig omgang frisk dild, fordi jeg ELSKER dild. Og fordi dild og rødbeder er som skabt for hinanden. Jeg er faktisk så vild med dild, at hvis jeg har en potte stående herhjemme, så kommer jeg den ovenpå al min mad. Altså saltet mad, ikke sødt.
Brasede rødbeder med dild og avocado til morgenmad
Jeg havde en stor tallerken til overs fra aftensmaden den anden dag og så blev de brasede rødbeder min morgenmad. Med to spejlæg og hytteost til. Det var en fyrstelig morgenmad, der lagde en god bund må man sige. Jeg fik ikke Nord med på vognen. Jo, til spejlæggene. Men ikke de brasede beder. Selvom han nu er ret vild med helt plain kogte beder. Men når der er for meget “grønt” på, som han omtaler krydderurter, så blir’ det lidt for eksotisk. Det arbejder vi med.
Men HELT fint, at han spiser langt de fleste grøntsager helt som de er, og gerne med en god klat smør på. Det kan man jo kun være glad for.
For han spiser virkelig det meste. Yoghurt og syrnede ting er helt klart hans hængeparti, men sådan noget som blåskimmelost, ansjoser og andre fisk i alle afskygninger kaster han sig altid ud i. Og det gør mig stolt. Han nyder virkelig også godt af, de her dage, at jeg laver en masse mad til min kogebog, for efter børnehave venter der rimelig mange ting, han lige skal smage på.
Super dejlig og nem frokost eller aften salat. Brasede beder med dild - som selvstændigt måltid eller tilbehør.
- Ca. 700 gr. rødbeder
- Olivenolie
- 2 stk. skalotteløg
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/2 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. salt
- 2 spsk. finthakket dild
- 4 stk. avocadoer
- Citronsaft
- Frisk spirer f.eks. Lucerne spirer
Kom rødbederne i en stor gryde med vand. Bring i kog og lad rødbederne koge møre under låg. Kogetiden afhænger af størrelsen. Store rødbeder skal have omkring 40 minutter. Skyl de møre rødbeder under koldt vand. Smut skrællen af med hænderne. Det går legende let. Skær rødbederne i mellemstore tern.
Varm olie op på en pande og kom hakket skalotteløg på. Steg et par minutter. Kom rødbedetern på. Drys med koriander, spidskommen og salt. Og lad rødbederne stege i ca. 15 minutter ved middelvarme, til de begynder at få lidt stegeskorpe.
Hak dild og vend det med rødbederne. Anret rødbederne på 4 tallerkner og pynt med avocado. Dryp med citronsaft, drys ekstra dild over og afslut med friske spirer.
2 kommentarer
Super jeg er lige startet Idag, glæder mig
Kommer senere , når jeg har prøvet en af dine dejlige opskrifter
Kh
Anelis