Jeg lavede broccoli i ovn med citron den anden dag, som vi fik til hjemmelavede fiskefrikadeller. Jeg kan virkelig godt lide at bage broccolibuketterne i ovnen, da de får sådan en dejlig overflade, og så er de bare ekstra lækre, når de lige bliver vendt i en god olivenolie.
Det har aldrig rigtig sagt mig noget med kogte grøntsager, der måske endda lige har fået en tand for meget. Dog med undtagelse af kogte nye danske kartofler med koldt smør og masser af flagesalt! Mums. Så jeg bager for det meste mine grøntsager i ovnen, hvis jeg selvfølgelig ikke lige spiser dem rå.
Broccoli i ovn med citron og min yndlingsdip!
Jeg spiste også broccolien sammen med min yndlingsdip nemlig en rørt feta med hvidløg, persille og purløg. Mmmm… det var et festligt måltid. Den fetacreme er bare god til alt, og det samme er i øvrigt min avocado fetacreme, så hvis du nogensinde mangler inspiration til dips, så kan jeg anbefale at kaste dig over en af de to. Det gør jeg i hvert fald tit.
- Broccolibuketter af 1 broccoli
- Skal af 3/4 økologisk citron
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. agavesirup
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Bland broccolibuketterne med olivenolie, citronskal, citronsaft og agavesirup.
- Krydr med salt og peber og fordel buketterne ud på en beklædt bageplade.
- Bag buketterne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 minutter, eller indtil broccolien får en gylden overflade. Vend buketterne undervejs.
Jeg får stadig lavet en del mad og fotograferet, selvom graviditeten er begyndt at sætte sine begrænsninger. Det er lige pludselig ufatteligt hårdt at bære varer op på 3. sal, at stå for længe i køkkenet, og ikke mindst at springe rundt med mit kamera, som jeg jo plejer at gøre, når jeg tager billeder til bloggen.
Det er lidt mærkeligt, at der er ting, man ikke rigtig kan gøre længere, eller i hvert fald ikke lige så hurtigt, så det skal man lige vænne sig til. Men jeg er ikke typen, der har nemt ved at lægge mig på sofaen en hel dag, så for tiden er det noget med at stå i køkkenet, og så ind og holde 10 minutters pause, og så tilbage igen til kogegryderne, og så holde pause…
3 kommentarer
Mums, siger jeg bare!
Det ser vildt lækkert ud! Kan man bruge frosne broccoli?
Frisk broccoli tror jeg er bedst. Men gi’ det et skud!