Her er en anderledes Squashtærte. Jeg er glad for at eksperimentere med kendte opskrifter, hvor jeg skifter kulhydraterne ud med grøntsager eller andre fiberrige ingredienser. Som f.eks. denne her tærte, hvor jeg har skiftet den klassiske hvedemelstærtebund ud med en lækker, sprød quinoabund. Jeg elsker quinoa, og især fordi at det kan bruges til så ufatteligt mange ting, og så er det super sundt.
Squashtærte – én mulighed blandt mange
Man kan variere denne her tærte i det uendelige. Jeg har f.eks. også lavet den med porre og bacon.
Ingredienser
300 gr. færdigkogt quinoa
1 æg (L)
1 spsk. fløde
2 håndfulde friskrevet parmesan
250 gr. letkogt broccoli og squash i små stykker
2 æg (L)
1 dl mælk
1/2 dl fløde
Friskrevet Muskatnød
Peber
Salt
Tilberedning af squashtærte
Bland quinoaen med æg, parmesan og fløde, og fordel det jævnt ud med en ske i et tærtefad. Forbag tærtedejen i ca. 20 minutter ved 200 gr., indtil den er fast og en smule sprød. Fordel de små buketter af broccoli og små stykker squash ud på den forbagte tærtedej. Bland æg, fløde, mælk, muskatnød og en smule salt sammen, og hæld det over grøntsagerne. Bag tærten i ovnen ved 200 gr. i ca. 35 minutter, eller indtil din squashtærte er færdigbagt.
5 kommentarer
Ser virkelig lækkert ud… Det skal helt sikkert prøves…:-)
Karina
Det lyder godt Karina, den er også god : )
Har lige lavet den, og den er virkelig virkelig god. Tak !
Kh Ida
Er de 300 gram i kogt eller tør vægt? 🙂
Hej Frida, Det er vægten, når de er færdigkogte. Jeg kan desværre ikke huske, hvor meget det vejede i tør vægt.