Broccoli pandekager er et virkelig skønt alternativ til kødet på middagsbordet! Og jeg tænkte, at det var tid til en sund opskrift ovenpå al den julemad, så her kommer en nem og sund opskrift på broccoli pandekager med gedefeta.
De næste par dage kommer i hvert fald til at byde på en del mere grønt, end jeg har spist de seneste par dage. Jeg har holdt jul i Jylland og vanen tro ikke rigtig bestilt andet end at nyde julens mange madfristelser. Det har været skønt. Julemiddagen bestod af økologisk svinekam med lakrids og foruden de brunede kartofler og masser af sovs var tilbehøret rødkålssalat med quinoa, blåbær og kanel-valnødder.
Broccoli pandekager og nye sunde opskrifter!
De næste par dage skal gå med at udvikle nye opskrifter til bloggen, og så gøre klar til nytårsaften, hvor vi bl.a. skal stå for hovedretten. Indtil da vil jeg kaste mig over disse lækre broccoli pandekager!
- 300 gr. broccoli
- 3 stk æg
- Ca. 75 gr. fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
- 75 gr. gedefeta
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- 1-2 spsk. finthakket persille
- Lidt revet muskatnød
- Peber
- ca. 1/2 tsk Salt
- Skær broccolien i buketter.
- Kog broccolien, indtil buketterne er møre, men stadig har lidt bid
- Lad dem køle helt af.
- Hæld dem ud på et skærebræt og hak dem groft.
- Bland æggene sammen med det hakkede broccoli og tilsæt revet citronskal, finthakket persille, muskatnød og ca. 1/2 tsk salt og peber.
- Rør nu melet i. Nu skulle man gerne have en lidt tyk sammenhængende pandekagedej.
- Vend fetaen forsigtigt i.
- Læg tre-fire store skefulde pandekagedej rundt på en varm pande med olie eller smør, og steg pandekagerne færdige i et par minutter på hver side.
- Server broccoli pandekagerne sammen med lidt ekstra feta.
9 kommentarer
Ser bare super guf ud, elsker gedeost.
Glædelig bag jul.
Mary-Liz
Tak Mary-Liz! Og godt nytår til dig!
Det ser meget godt ud!! 🙂
Du skriver at pandekagerne skal serveres “med lidt ekstra feta”, men jeg kan ikke se noget sted i opskriften, at du skriver at der skal feta i pandekagerne. Skal der det?
Tusind tak, og tak for tippet! Jeg havde glemt at skrive feta ind, men nu er det gjort : )
Hej julie Karla.
Har prøvet mange af dine opskrifter, og elsker dem. Mangler dog ved flere af dem, hvor mange personer det er til, og ikke mindst om de er fryseegnet. Jeg laver tit store portioner i weekenden, for at det kan være lidt nemt i hverdagen, hvor jeg ofte har aftenmøder, men er i tvivl med dine opskrifter. Er det noget du kan tilføje?
Glæder mig til mange flere opskrifter fra dig.
Kh
Annette
Hej Annette,
Det har du helt ret i. Der kan mangle portionsangivelse ved nogle af de ældre opskrifter. Det er noget, jeg har fået systematiseret i nyere tid, så alle de nye opskrifter skulle gerne have. I forhold til frysevenlige opskrifter, så noterer jeg det, hvis jeg selv har frosset dem ned. Jeg er nemlig ikke nok ekspert til at vide, om mine opskrifter kan fryses ned, uden jeg selv har prøvet det. Men i det her tilfælde med broccolipandekagerne, tror jeg dog sagtens, at du kan fryse dem ned. KH Julie Karla
Vil de kunne hænge sammen, hvis speltmelet erstattes af kikærtemel?
Det er et godt spørgsmål. Det ved jeg faktisk ikke.