Denne her burrito bowl med blomkålsris er den første opskrift, jeg har lavet til BT som deres nye grøntkok, og det er en genganger hjemme hos mig. Jeg elsker at omdanne de klassiske, og ofte meget snaskede retter (hvis I forstår hvad jeg mener) til nogle sunde alternativer, hvor der trods alt ikke er gået på kompromis med smagen. Det skal stadig smage af noget, og det synes jeg, denne her burrito bowl gør!
Burrito bowl med mango-guacamole, chili beans og krydderurtedressing
De møre skiver oksekød i denne her burrito bowl er foruden de dejlige blomkålsris, som jeg endnu ikke er blevet træt af efter mange år, også i selskab med en chunky guacamole med mangostykker. Det er seriøst en god kombi. Den cremede ‘guaca’ sammen med den søde, tropiske mango. What’s not to like?! Og så har jeg lavet nogle meget nemme, men super gode chili beans til at spice det hele endnu mere op.
I virkeligheden består denne her salat af små enkelte retter, som man sagtens kan pille ud og bruge i nogle andre retter, eller spise som de er. Chili beans kan for eksempel komme i pitabrød eller som fyld i en tynd omelet. Blomkålsrisene er perfekte som tilbehør til boller i karry. Og creme fraiche dressingen smager helt vildt godt ovenpå alle mulige salater. Nå ja, og mango-guacamolen kan bare spises med nachos eller bare med en ske!?!
For andre også lidt mexicansk inspirerede retter læs bl.a. :
- Tortillalasagne
- Lækker lasagne opskrift med oksekød og bønner
- Quesadilla med kylling, mango og avocado
Super lækker og anderledes Burrito bowl med blomkålsris og guacamole med frisk mango
- 1 stk mellemstort blomkålshoved
- 4 stængler frisk mynte med blade
- 2 ds bønner fx sorte og Kidney bønner
- 2 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 rød chili (mellemstyrke)
- olivenolie
- 2-3 spsk frisk finthakket persille
- 2,5 dl creme fraiche (9 eller 18 %)
- 2-3 spsk frisk finthakket koriander
- skal af 1/2 økologisk lime
- friskkværnet peber
- salt
- 2 stk modne avocadoer
- 1/4 moden mango
- friskkværnet peber
- salt
- limesaft
- 2 stk oksebøffer á 125 gr. (fx entrecote eller flankesteak))
- Skær blomkålen ud i store buketter og start med at blende buketterne fint til blomkålsris i en foodprocessor sammen med friske myntestængler. Sæt til side.
- Skær rødløg i skiver og snit hvidløg og rød chili fint. Steg i olivenolie. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem fri for lage i en si. Ryst dem så al vandet forsvinder og kom dem på panden med løg. Steg et par minutter, kom persille i og tag af varmen.
- Bland creme fraiche med finthakket frisk koriander og limeskal. Smag til med salt og peber.
- Mos avocadoerne og bland salt og peber i. Smag til med limesaft. Skær mango i små tern og vend dem i guacamolen.
- Steg bøfferne ved høj varme et par minutter på hver side. Lad dem hvile 5-10 minutter og skær dem herefter ud i skiver.
- Anret de forskellige salater hver for sig i 4 skåle eller dybe tallerkner. Servér creme fraiche dressing til.
- Rør evt. rundt i salaten, når den skal spises. Det gør jeg!