Jeg har været hurtig til at lave et blogindlæg i dag, for denne her ret har jeg lige spist. Jeg kom på den i morges, da jeg kiggede ind i mine køkkenskabe, for at se hvad jeg kunne lave til aftensmad, uden at skulle bruge en masse penge og tid på at købe ind. Jeg havde rødbeder og perlebyg og en svensk Präst ost fra Irma. Og så var det, at jeg kom på en rødbedebygotto med Präst ost. Perlebyggene er et sundere alternativ til de hvide risotto ris, og jeg synes faktisk også at det smager bedre!
Ingredienser (2-3 pers.)
150 gr. perlebyg
1 løg
5 mellemstore rødbeder
100 gr. präst ost
3-4 spsk. hvidvinseddike
1 ltr. grøntsagsbouillon
Tilberedning
Rødbederne skrælles og skæres i små tern, som vendes i olivenolie, salt og peber og bages i ovnen på 200 gr. i ca. 25 minutter. I mellemtiden skæres løget i små tern og svitses blanke i olivenolie. Perlebyggene tilsættes og steger i et par minutter sammen med løgene og hvidvinseddike.
Herefter tilsættes bouillonen lidt ad gangen. Lad nu bygottoen småsimre. Det er den samme procedure, som når man laver risotto – hver gang perlebyggene har absorberet bouillonen tilsættes lidt nyt. Når perlebyggene er al dente (efter ca. 25 minutter), og bygottoen har den rette konsistens skrues ned for varmen og de bagte rødbedetern tilsættes. Lige inden servering blandes revet Präst ost i og bygottoen serveres straks.