Her kommer et forslag til et dejlig nemt, hurtigt og sundt aftensmåltid nemlig en caprese salat med kylling og squashspaghetti. Det er en low carb ret, når den er bedst, synes jeg, for man savner slet ikke pastaen.
Jeg har lige haft sådan en “nu må jeg lige køre en masse grøntsager ned, og ikke så mange croissanter” uge, for i sidste uge var jeg nemlig med familien i Cannes. Mikkel deltog i filmfestivalen dernede, og Nord og jeg var nede og hygge os sammen med Mikkel, når han havde fri. Jeg havde kun været i Cannes én gang før med min forældre for mange år siden, så det var dejligt rigtig at kunne få lov til at udforske byen igen og i længere tid.
Nå men, der blev altså spist riiiimelig mange croissanter, baguettes og MASSER af ost, for det gør man jo i Frankrig. Alt sammen skyllet ned med lækker iskold rosé! Ja tak. Så derfor havde jeg både lyst og min krop ville takke mig for lidt grønt, da vi kom hjem.
Caprese salat med kylling og squashspaghetti – nem hverdagsret
Det er en ret nem hverdagsret denne her med forholdsvis simple ingredienser. Det vigtigste, synes jeg, er dog helt klart at bruge en buffalo mozzarella i stedet for en almindelig. Det smager bare bedre. Og ellers er det egentlig bare at stege de forskellige ingredienser, bortset selvfølgelig fra squashen, og blande det hele sammen på panden. Wupti… nem aftensmad.
- 1 stor squash
- 200 gr kyllingebryst
- 1 stk buffalo mozzarella
- 250 gr cherrytomater
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 1/2 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk knust spidskommen
- salt
- peber
- olivenolie
Hak løg og hvidløg fint og steg det gyldent et par minutter i en høj pande med olivenolie.
Tilsæt mundrette stykker af kyllingebryst, og rør godt rundt. Tilsæt oregano, spidskommen samt salt og peber. Og steg kyllingestykkerne færdige.
Tag kyllingen af panden, og hæld det midlertidigt over på en tallerken.
Hæld lidt mere olivenolie på panden, og kom cherrytomaterne på. De skal blot have et par minutter, så de bliver varme og får lidt stegeskorpe. Tag panden af varmen.
Nu skal retten samles i panden.
Snit squashen på et mandolinjern, så man får fine spaghettistrimler. Kom kyllingestykkerne tilbage på panden med tomater samt squashspaghetti. Tilsæt grofthakket frisk basilikum og stykker af buffalo mozzarella, og bland det hele godt men forsigtigt rundt.
Servér straks retten. Retten serveres lun.
2 kommentarer
Det skal prøves – hvor ser det lækkert og let ud:). Glædelig pinse
Tak Grethe, og det er den virkelig også. God pinse til dig også!