Jeg er ikke veganer, men nogle gange synes jeg bare, at det er mega fedt at eksperimentere med noget andet end fløde i suppe, og det er der kommet denne her meget cremede veganske champignonsuppe ud af. Den er super cremet. Ikke på grund af fløde, ost eller mælk, men på grund af en helt særlig ingrediens, som kan så meget.
Måske I har gættet det. Det er nemlig cashewnødder, som når de bliver blendet, bidrager med en masse dejlig fedme, der klær’ denne her campignonsuppe rigtig godt. Suppen er fyldig, tyk og cremet. Ligesom jeg godt kan lide supper. Og så har jeg både lavet den med grøntsagsbouillon for en vegansk og vegetarisk version, og så på den der gode økologiske hønsebouillon, jeg også har skrevet om tidligere. Og begge dele er super!
Champignonsuppe i BT
Suppen her er udviklet til BT, hvor jeg er grøntkok, og jeg synes da også, at I skulle have fornøjelsen af den. Det er dejligt at give sådan en gammel klassiker som champignonsuppe en opdatering. Farven tror jeg dog ikke, at man kan gøre så meget ved. Den vil altid have den der grålige farve, som champignonsuppe som oftest har, men synes nu alligevel, jeg er sluppet godt fra det med lidt purløg og olivenolie. Og så smager den jo fantastisk!
En super dejlig, tyk cremet champignonsuppe med cashewnødder
- 2 bakker champignon (fx 1 hvid og 1 brun)
- 2 stk blegselleri
- 1 stk porre (brug kun den hvide og meget lysegrønne del)
- 2 stk bananskalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste frisk timian
- 2 spsk kokosolie
- Ca. 5 dl grøntsagsbouillon (skal suppen ikke være vegansk er hønsebouillon også godt)
- 1 1/2 spsk hvedemel
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike
- 60 gr usaltede cashewnødder
- frisk purløg til pynt
- olivenolie til pynt
- Start med lægge cashewnødderne i blød i vand minimum 3 timer før eller gerne natten over.
- Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med 1 spsk kokosolie. Steg gyldent.
- Tilsæt finthakket selleri og porre samt grofthakket timian.
- Vask champignon fri for jord og tør på et viskestykke. Tag halvdelen af de brune champignon fra og gem til senere.
- Hak dem groft og kom dem i gryden.
- Når svampene begynder at smide væde tilsættes 1 1/2 spsk hvedemel. Og der røres godt rundt.
- Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Lad suppen småsimre 10 minutter under låg.
- Imens skæres de resterende brune champignoner i skiver og steges i 1 spsk kokosolie på en pande. Når de er stegt møre, sættes de til side til senere.
- Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem og suppen i en foodprocessor eller blender og blend suppen helt fint.
- Smag til med æblecidereddike, friskkværnet peber og olivenolie.
- Hæld suppen tilbage i gryden og kom de stegte champignoner i.
- Anret suppe med frisk purløg og dråber af god olivenolie.