Jeg har længe haft lyst til at lave denne her cheesecake brownie med mine yndlings amarena kirsebær, og da min kæreste havde fødselsdag sidste weekend bød muligheden sig. De blev virkelig gode og kombinationen af ckokolade og flødeost er helt perfekt. Jeg gav den nok 5 minutter for meget, så man skal være opmærksom og endelig ikke lige ‘give dem bare 5 minutter ekstra’… Ca. 25 minutter tror jeg er meget passende.
Lækker cheesecake brownie med julekrydderier
Denne her cheesecake brownie er helt sikkert én, jeg skal bage igen snart. Måske til jul og så spice den op med lidt julekrydderier. Kunne det ikke være meget lækkert?!
Cheesecake brownie
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
25 min
Lækker cheesecake brownie som nok skal imponere gæsterne, eller bare til at forkæle dig selv og familien.
Ret:
Dessert, kage
Antal: 6
Ingredienser
Flødeostcreme
- 200 gr. flødeost
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. revet citronskal
- 1 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
Chokoladebrownie
- 250 smør
- 250 gr. sukker
- 5 æg
- 1 vaniljestang
- 150 gr. hvedemel
- 300 gr. mørk chokolade 70%
Pynt
- Amarena kirsebær
Sådan gør du
- Pisk flødeosten sammen med sukker, citron og citronskal, samt vanilje. Stil cremen til side.
- Pisk æggene i en anden skål sammen med sukker og vanilje. Pisk æggeblandingen indtil æggene er blevet lyse og luftige.
- Smelt chokoladen i en gryde sammen med smøret over lavt blus, og lad det derefter køle lidt af. Bland chokoladen og smøret sammen med æggeblandingen, og tilsæt til sidst melet.
- Fyld kagedejen i en smurt form og fordel flødeostecremen ovenpå chokoladekagedejen.
- Brug derefter en kniv til at trække et mønster rundt på kagen.
- Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 gr.
- Lad kagen køle af og skær den i firkantede stykker og server evt. kagen med amarena kirsebær
11 kommentarer
Det ser lækkert ud 🙂 Hvor mange stykker blev der af den?
Hej Sofie.
Tak for det!
Jeg tror der blev ca. 16-20 stykker af kagen.
Kærlig hilsen
Julie karla
Min veninde Ida lavede denne kage til os i går. Den var fantastisk! Vildt lækker kombination, som jeg aldrig selv havde overvejet. Den vil jeg med sikkerhed forsøge mig selv:-)
Hej Anne,
Det er jeg glad for at høre!
Bliver os’ helt lækkersulten af at kigge på den igen : )
Har lige opdaget din blog og jeg er allerede fan!
Denne kage er lige blevet bagt herhjemme i dag og hold nu fast den er lækker – MUMS 🙂
Hej Marie,
Det er jeg glad for at høre, velkommen til : )
Er i gang med at eksperimentere med nye brownieopskrifter, som forhåbentlig kommer op inden længe.
Bagte du din 25 min. eller bagte du din 30? (-;
Hejsa,
Jeg vil anbefale at bage den i 25 minutter, 30 er lige en lille tand for meget, i hvert fald i min ovn : )
Kærlig hilsen
Julie K.
hvad bruger du kirsebærerne til?
Jeg serverer dem til brownien : )
det er fint. kunne bare ikke se om der også var nogle øverst på kagen 🙂