Det har været en skøn lørdag, hvor jeg har hygget mig herhjemme med god kaffe, radio og fortsat mit lille hobbyprojekt med at udvikle sunde kageopskrifter. Denne gang har jeg dog slet ikke haft ovnen tændt, for denne her gulerodscheesecake skal nemlig ikke bages. Den skal sådan set bare røres sammen. Jeg har heller ikke brugt noget hvidt raffineret sukker i den, men sødet bunden med tørrede økologiske dadler. Flødeostcremen har jeg sødet med en smule agavesirup. Her må man justere mængden alt efter, hvor sødt man gerne vil have den.
Sundere kageopskrifter
Jeg har generelt ikke behov for, at det er så sødt, da jeg godt kan lide det syrlige modspil til den søde gulerodsbund. Gulerodscheesecaken er en skøn cremet sag, som nok hurtigt skal få ben at gå på herhjemme. Og så kan man spise et stykke eller to med ret god samvittighed, set i forhold til en traditionel cheesecake med digestivekiks (ikke at der er noget i vejen med den kageopskrift).
- 400 gr. skrællet gulerod
- 100 gr. tørrede dadler
- 50 gr. pekannødder
- 1 1/2 spsk. kokosolie
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
- 400 gr. flødeost
- 1/2 dl. ymer
- Revet skal af 1 citron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. agavesirup
- Pekannødder til pynt
- Tilberedning
- Riv gulerødderne på et rivejern, og kom det i en foodprocessor eller blender.
- Blend de revne gulerødder sammen med dadler, pekannødder, kokosolie, kanel og vanilje, indtil man har en fin masse. Dog ikke alt for fin, da der gerne må være lidt bid, så man kan smage, at der er nødder i.
- Fordel dejen i en smurt springform og pres den godt ned i bunden. Sæt kagebunden på køl, mens flødeostcremen laves.
- Rør flødeosten sammen med ymeren.
- Tilsæt revet citronskal og vaniljepulver og smag til med agavesirup.
- Fordel flødeostcremen ud på gulerodsbunden, og pynt med pekannødder.
- Sæt gulerodscheesecaken på køl i et par timer, indtil den skal nydes.
10 kommentarer
Genialt med en lækker, smuk og sund kage! Kan man bruge anden olie end kokosolie?
Når det ikke er så meget, så tror jeg, at jeg ville bruge smør i stedet for kokosolien.
kan man bruge friske dadler i stedet for tørrede dadler? 🙂
Hej Camilla, Der må jeg komme til kort, for det ved jeg faktisk ikke. Jeg har nemlig ikke smagt friske dadler før. Men jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik, hvis du prøver det af : )
okay – jeg plejer nemlig at købe de dadler som man kan købe i sådan nogle kasser i grønsagsafdelingen, og de er nemlig mere bløde i det end dem man køber tørret 😉
Hej Camilla. Jeg tænker på de helt friske gule dadler, men hvis du mener de store, bløde (brune) dadler, så er jeg ret sikker på, at de også kan bruges. Så vil jeg bare blende nødder og gulerod først, og så blende dadlerne med til sidst. Da dejen ellers kan blive for cremet, tror jeg, og måske skal du også putte lidt mindre daddel i. Men prøv dig frem, og jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik. Kærlig hilsen Julie K
En dejlig søndag ønskes!
Så blev jeg vupti kagesulten af synet af din lækre ostekage.
Skønne ingredienser og godt du holder dig fra det hvide sukker.
Meget flotte billeder:-)
Hej Tina, Ja, den er farlig : ) og tusind tak. Jeg er glad for, at du læser med!
Uhm Julie!
– den kage ser og lyder bare SÅ lækker – og det kommer altså pigen der ikke spiser kage 🙂
Men denne her lyder som en jeg vil kunne li og skal bestemt prøves næste gang der skal servers dessert, for jeg har nemlig nogle dessert glade veninder 🙂
Hej Maria. Tusind tak! Den er er virkelig også god : ) Og man får tilfredsstillet sin søde tand med lidt god samvittighed : )